Kabinet staat teamsporten voor jongeren tot en met 26 jaar toe, maar verlengt avondklok

Dinsdag 23 februari 2021
Bij de coronapersconferentie van dinsdagavond 23 februari heeft het kabinet enkele versoepelingen aangekondigd. Zo is sporten in groepsverband voor jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar vanaf woensdag 3 maart toegestaan. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club.
Volwassenen van 27 jaar of ouder mogen daarentegen net als hiervoor buiten sporten met maximaal twee personen op minimaal 1,5 afstand van elkaar. Vanaf 3 maart mogen vrijwel alle contactberoepen weer aan de slag, waaronder masseurs. Reserveren is verplicht en er moet een check zijn op klachten. (Para)medische beroepen zoals sportartsen en fysiotherapeuten waren al open. Winkels, en dus ook sportwinkels, mogen vanaf deze datum klanten op afspraak ontvangen, met per verdieping maximaal 2 klanten tegelijk, vier uur van tevoren aanmelden en een bezoekduur van minimaal 10 minuten. Hier staat tegenover dat de avondklok blijft doortikken tot 15 maart 4.30 uur, de eerste dag van de Tweede Kamerverkiezingen. Het is tot dat moment verboden om tussen 21.00 en 4.30 uur zonder geldige reden op straat te zijn. In een persconferentie op maandag 8 maart maakt het kabinet bekend of de avondklokmaatregel daarna nog eens wordt verlengd. Op de website rijksoverheid.nl vind je een overzicht van alle maatregelen. Specifiek voor de sport blijven deze eerder genomen regels van kracht:
  • accommodaties voor binnensport blijven dicht;
  • sporten kan alleen buiten;
  • sportkantines, kleedkamers en douches blijven dicht;
  • voor topsporters kunnen uitzonderingen gelden voor wedstrijden en trainingen;
  • thuis mag je nog steeds maximaal één persoon van 13 jaar of ouder één keer per dag ontvangen (let daar dus ook op als je naar het schaatsen op tv kijkt).
We houden je via knsb.nl/corona op de hoogte van de ontwikkelingen en de gevolgen voor het schaatsen en inlineskaten.