Kabinet: geen publiek bij sportwedstrijden, sportkantines om 20.00 uur dicht.

Vrijdag 12 november 2021

Op vrijdag 12 november heeft het demissionair kabinet een verdere verscherping van de coronamaatregelen aangekondigd voor zaterdag 13 november 18.00 uur tot zaterdag 4 december. Zo is bij professionele én amateursportwedstrijden in deze periode geen publiek toegestaan. Voor het schaatsen betekent dit onder meer dat de Marathon Cup in Haarlem van 13 november zonder publiek plaatsvindt. Dit geldt ook voor de World Cup Shorttrack (Olympisch Kwalificatie Toernooi) van 25 tot en met 28 november in Dordrecht. Hiervoor kunnen tickethouders hun geld terugvragen.

Een greep uit de overige maatregelen die direct of indirect effect hebben op het schaatsen en inlineskaten:

Verder werkt het kabinet aan het wettelijk mogelijk maken van de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs naar andere sectoren en op de werkvloer. Ook wordt de mogelijkheid voor ondernemers om te kiezen tussen 3G (gevaccineerd, genezen of getest) en 2G (gevaccineerd of genezen) voorbereid. Hiervoor is eerst instemming van het parlement nodig.

De KNSB adviseert haar leden om zich te houden aan de richtlijnen van het kabinet en NOC*NSF, tenzij door de veiligheidsregio anders is bepaald.

Op vrijdag 3 december beoordeelt het kabinet de situatie opnieuw.

Alle actuele coronamaatregelen vind je op de website van de overheid:

Via knsb.nl/corona houden we je op de hoogte van wat de maatregelen exact betekenen voor het schaatsen en inlineskaten. Op zaterdagmiddag 13 november publiceert NOC*NSF een nieuwe versie van het protocol verantwoord sporten, dat dan ook op deze coronapagina van de KNSB-website te vinden is.