Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Kabinet geeft geen groen licht voor NK Marathon Natuurijs

Gepubliceerd donderdag 11 februari 2021
Het NK Marathon Natuurijs gaat niet door. De KNSB, die samen met House of Sports de afgelopen dagen met man en macht heeft gewerkt aan de voorbereidingen voor zo’n NK, heeft vanavond bericht gekregen dat het kabinet geen goedkeuring geeft voor deze wedstrijd.

“Dit is een heel bittere pil, een enorm zware teleurstelling”, reageert Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Er lag een unieke kans om in deze vorstperiode een heroïsche wedstrijd te organiseren. We hebben daar met een grote groep mensen enorm hard aan gewerkt. Wij stonden klaar, het wachten was slechts op groen licht vanuit Den Haag.”

Zo ver kwam het niet. Vanavond kreeg de KNSB deze reactie van het Kabinet en het Veiligheidsberaad:
“Het is op dit moment al erg druk met mensen die op en rondom het ijs aanwezig zijn. Het kabinet heeft overlegd met het Veiligheidsberaad over het organiseren van een NK marathon op natuurijs in Nederland. We zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het helaas vanwege de druk op de zorg en politie en handhaving nu niet mogelijk is corona-proof afgebakend buiten een wedstrijd te organiseren. Dat is voor iedereen een teleurstelling, voor de KNSB, de marathonschaatsers, voor het publiek maar ook voor de burgemeesters en het kabinet. Iedereen had graag gezien dat we, nu het eindelijk weer eens goed vriest, er een schaatswedstrijd op natuurijs georganiseerd had kunnen worden. Ontzettend jammer!”

De KNSB betreurt het niet-doorgaan van dit NK Marathon Natuurijs vooral voor het marathonpeloton. De Wit: “Deze groep topsporters heeft dit seizoen al zo veel sportieve teleurstellingen moeten verwerken. Het leek erop dat deze schaatswinter voor hen toch nog wat glans kon krijgen. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.”

Meer nieuws

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?