Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Kabinet bekijkt coronaversoepelingen per week

Gepubliceerd dinsdag 13 april 2021
Het demissionair kabinet heeft op dinsdagavond 13 april aangekondigd om per week te bekijken of coronamaatregelen kunnen worden versoepeld. De huidige lockdown is verlengd tot en met woensdag 28 april. De avondklok loopt tot dan dagelijks van 22.00 uur tot 4.30 uur. Het is tussen die tijd verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. Het kabinet heeft een openingsplan gepresenteerd. Op 20 april wordt bekend of de eerste stap op 28 april gezet kan worden.

Op de website rijksoverheid.nl vind je een overzicht van alle maatregelen. Specifiek voor de sport blijven deze eerder genomen regels van kracht tot en met datum:

De komende periode gaan veel Nederlanders inlineskaten. Houd hierbij rekening met de coronaregels. En draag altijd bescherming, dus een helm, kniebeschermers en polsbeschermers!

We houden je via knsb.nl/corona op de hoogte van de ontwikkelingen en de gevolgen voor het inlineskaten en schaatsen.

Fieldlab en reeks topsportevenementen inlineskaten

Na toestemming van het Ministerie van VWS gaan NOC*NSF en de KNSB op zaterdag 17 april een inlineskate evenement voor de jeugd organiseren als pilot voor toegang met coronatestbewijzen. De locatie is het overdekte inlineskatecentrum van Heerenveen. Onder de naam Fieldlabs zet de overheid bij een reeks proefevenementen testen in om te kijken of sociale en sportactiviteiten in deze coronaperiode op een veilige en verantwoorde manier eerder mogelijk zijn.

Het Ministerie van VWS heeft ook akkoord gegeven voor het organiseren van topsportevenementen voor inlineskaters. Het gaat om 12 wedstrijddagen met tien baan- en wegwedstrijden en vijf marathons op afgesloten terreinen. De wedstrijdcyclus wordt afgewerkt in de periode van vrijdag 30 april tot en met zaterdag 19 juni.

 

Meer nieuws

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

Sake Santema (94) overleden, Lid van Verdienste van de KNSB

Schaatstassen, trainersopleidingen en schoonrijclinics dankzij het Sportakkoord

TeamNL langebaanschaatsen voor WK Afstanden

Aanpassingen in selectie ISU Cup Finale Junioren shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?