Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Jong en oud komt samen bij speciale training HVHW

Gepubliceerd maandag 7 juni 2021
Om de start van een nieuw inlineskate-seizoen te markeren organiseert HVHW elk voorjaar een activiteit. Dit jaar konden de leden een training van 8-voudig Nederlands kampioen Moniek Klijnstra volgen. Met dergelijke activiteiten probeert de vereniging haar leden enthousiast te krijgen voor het inlineskaten.

HVHW is een combivereniging waar zowel geschaatst als geskatet wordt. Hoewel de seizoenen niet helemaal in elkaar overlopen, is er jaarlijks een activiteit om de overgang van de ijzers naar wieltjes onder de aandacht te brengen. Veronica Veerkamp is bij HVHW initiatiefnemer van deze activiteit. “Door een activiteit te organiseren breng je iedereen bij elkaar. En wie vindt het niet leuk om een uitje te hebben?”, zegt Veerkamp.

Dit jaar slaagde de vereniging er in Moniek Klijnstra een drietal trainingen te laten geven. Mede omdat het maximale aantal van 60 deelnemers was bereikt, week HVHW uit naar de nieuwe skeelerpiste in Rotterdam waar genoeg plaats was voor de deelnemers. Met hulp van een lid van de vereniging werd de financiering voor de activiteit rondgemaakt. Veerkamp: “Een lid van HVHW heeft een eigen stichting. Om daar geld voor in te zamelen, verkoopt ze Tommies snacktomaten aan bedrijven. Zij hoorde van ons idee om met Moniek een training te organiseren en gaf aan graag te willen helpen met de financiering hiervan. Dat was hartstikke fijn, want dankzij haar financiële hulp konden de leden de activiteit gratis volgen en hoefde de vereniging alleen de pistehuur te betalen.”

Deelnemers vanuit hele club

De activiteit viel in de smaak bij de leden, want al snel was het maximumaantal deelnemers bereikt. De leden werden op leeftijd ingedeeld in drie groepen, zodat aan de coronamaatregelen kon worden voldaan. De training zelf werd eveneens goed ontvangen, aldus Veerkamp. “Het grootste deel van de deelnemers reed voor het eerst op een piste. Dat was op zichzelf al leuk voor hen. De trainingen waren vooral gericht op de basiselementen van skeeleren op een piste. De reacties na afloop waren heel positief en enthousiast. Het mooie was ook dat de deelnemers uit alle leeftijdsgroepen kwamen: de jongste was 7 jaar en de oudste 74. Vanuit de hele club zijn er dus mensen op de training afgekomen.”

Binding houden met elkaar

Veerkamp kijkt zelf ook met een goed gevoel terug op de activiteit. “Vanwege corona konden we niet alle leden bij elkaar brengen, zoals we normaliter wel doen bij de eerste skate-activiteit. Onder normale omstandigheden kwam het vaak voor dat een jongen van 8 jaar een vrouw van 55 tegelijk op de baan waren. Dat zorgde voor een heel leuke dynamiek en sfeer. Met de trainingen van Moniek was iedereen toch weer even in groepjes samen. Gezamenlijk hebben we iets leuks gedaan en dat is belangrijk om de binding met elkaar te houden.”

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?