Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Woensdag 29 november 2023

Jan Vonk is deze week benoemd tot de nieuwe voorzitter van de sectie Inlineskaten van de KNSB. Hij neemt het stokje over van René de Klein, die zo'n zes jaar in dienst van de sport gewerkt heeft.

De Klein, zelf bij de masters nog actief als rijder, kijkt met warme gevoelens terug op die periode. “Ik ben dankbaar dat ik wat terug heb mogen doen voor de sport waar ik zelf altijd zoveel plezier aan beleef”, zegt de Amersfoorter, die de voorzittershamer dinsdag neerlegde. “Het is waanzinnig mooi om te ervaren hoeveel energie er in deze sport zit. Van recreatieve- tot wedstrijdsport, G-sport, topsport, regionaal en landelijk.”

De Klein heeft er vertrouwen in dat de sectie in goede handen is bij zijn opvolger Vonk: “Ik ben ervan overtuigd dat de sectie met Jan een goede voorzitter krijgt waarbij de sport en sporters op de eerste plaats staan. Ik ken Jan als een rustig, laagdrempelig, vakbekwaam en doortastend persoon. Hij heeft veel ervaring in het inlineskaten en de andere sporten van de KNSB. Dat is precies wat onze sport nodig heeft.”

De oude en nieuwe voorzitter: René de Klein (links) en Jan Vonk