Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Itzhak de Laat verrast hoofdsponsors KNSB met custom helm

Gepubliceerd vrijdag 29 januari 2021
Shorttracker Itzhak de Laat keerde deze week terug uit Polen met een gouden én bronzen EK-medaille. Terug op Nederlandse bodem verraste hij de twee hoofdsponsors van de KNSB met een kunstzinnig cadeau.

Na een stroeve start in de Nederlandse wedstrijden deed Itzhak de Laat bij het EK in het Poolse Gdansk van zich spreken. Individueel eindigde hij als derde in het klassement en als slotrijder van het Nederlandse team sleepte hij zelfs de Europese titel op de relay binnen.

Bij de fans is al even bekend dat Itzhak kan meer dan shorttracken. De 26-jarige Leeuwarder is enorm creatief en maakt bijzondere ontwerpen voor helmen. Hij voorzag menig collega al van een fraai beschilderde helm. Zelf rijdt hij rond met een afbeelding van de Griekse godin Medusa op het hoofd.

Als dank voor hun steun aan de shorttracksport ontwierp De Laat recent zowel voor Daikin als Lynk & Co een speciale helm. Met de kunstobjecten reisde hij deze week af naar Capelle aan den IJssel, waar het hoofdkantoor van Daikin staat, waar hij beide directies van de KNSB-hoofdsponsors deze specialized cadeaus overhandigde.

De directeuren Edwin Hoogerwerf (Daikin) en Robin van der Kaa (Lynk & Co) toonden zich aangenaam verrast met dit cadeau uit handen van een kersverse kampioen. De helmen krijgen een prominent plaatsje op de kantoren van Daikin en Lynk & Co.

Natuurlijk kon een presentje voor Itzhak zelf niet uitblijven na zijn mooie prestaties op het ISU EK Shorttrack. De Shorttracker van het Jaar 2020 kreeg een fraaie vergroting van een overwinningsfoto, gemaakt in Gdansk, die ongetwijfeld bij hem thuis een mooi plekje aan de muur krijgt.

 

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?