Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

ISU schrapt uitgestelde WK’s 2020 definitief

Gepubliceerd vrijdag 17 april 2020

De internationale schaatsunie (ISU) heeft de uitgestelde wereldkampioenschappen van afgelopen winter definitief geschrapt. De WK’s Shorttrack, Kunstrijden en Synchroonschaatsen werden afgelast vanwege het coronavirus, maar zouden mogelijk aan het begin van het nieuwe seizoen alsnog worden verreden. Dat scenario is nu van de baan.

De beslissing is donderdag genomen op een online vergadering van de ISU-raad. Tijdens het overleg is de conclusie getrokken dat een uitstel van de ‘lopende’ wereldkampioenschappen niet mogelijk is. In de februari werd de WK Shorttrack afgelast, die half maart in Seoul plaats zouden vinden. Daarna volgde de WK Kunstrijden (16-22 maart in Montréal) en de WK Synchroonschaatsen (3-5 april in Lake Placid).

Op 28 april zal het hoofdbestuur van de ISU, onder leiding van voorzitter Jan Dijkema, onder meer de gevolgen van de coronacrisis voor de wedstrijdkalender van het nieuwe seizoen bespreken. “Het doel is om alle opties uit te werken die geschikt zijn voor de verschillende scenario’s en zodoende de onzekerheid tot het strikte minimum te beperken”, laat de ISU in een verklaring weten.

Het eerstvolgende WK Shorttrack staat voor maart 2021 op het programma in Rotterdam Ahoy, waarvoor je nu al tickets kunt kopen. 

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?