ISU WK Shorttrack is bewijs van enorme groei die deze discipline doormaakt

Woensdag 20 maart 2024

Het Nederlandse Loterij ISU WK Shorttrack powered by Odido in een uitverkocht Ahoy was een groot succes. Het waren dagen met ups en downs, met helaas een bescheiden medailleoogst voor TeamNL. Het evenement liet zien dat shorttrack in Nederland een geweldige groei heeft doorgemaakt. Dat viel ook diverse media op.

Succesvolle shorttrackers inspireren jeugd, KNSB ziet ledental groeien
Shorttrack wordt steeds populairder, met name onder de jeugd. Dat blijkt uit cijfers van schaatsbond KNSB die de NOS heeft opgevraagd. Het aantal shorttrackers is in vijf jaar tijd toegenomen van 4000 naar 5000. Zowel het aantal jeugdleden als het aantal volwassen leden zit in de lift.

Gieters, witte pakken en 'slush puppy': wat doen die blokjesleggers op WK shorttrack?
Compleet in het wit gehuld staan ze in een van de bochten van de shorttrackbaan in Ahoy: de blokjesleggers. Op het moment dat Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer langsrazen, buigen ze in de bocht lichtjes naar voren, hun blik gericht op de zwarte blokjes. Blijven ze netjes liggen? Volledige focus is vereist, want als zij net een fractie te laat reageren of een blokje niet op tijd weghalen, is de kans op valpartijen groot.

Sportbedrijf Rotterdam
Wat een schaatsfeest. Ruim 1000 kids vanuit het basis- en het voorgezet onderwijs genoten van het schaatsfestijn ISU WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy.