Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

ISU verplaatst WK Afstanden naar Heerenveen: 11-14 februari 2021

Gepubliceerd dinsdag 24 november 2020
De ISU WK Afstanden 2021, die zouden plaatsvinden in Beijing, worden verplaatst naar Thialf, Heerenveen. Het evenement wordt gehouden van 11 t/m 14 februari 2021. ’s Werelds beste langebaanschaatsers zijn dan al enkele weken in Friesland, vanwege de EK Allround & Sprint en de twee World Cups die gepland staan in januari.

De ISU Council, het hoogste orgaan van de Internationale Schaatsunie, heeft dit besluit vandaag genomen. Recent ging een streep door de WK Afstanden in Beijing, dat gold als testevenement voor de Winterspelen van 2021. De ISU moest op zoek naar een alternatieve locatie en kwam in overleg met de KNSB en House of Sports in Heerenveen terecht.

In Thialf staan nu in de tweede helft van dit schaatsseizoen vier internationale wedstrijden gepland. Die cyclus begint op 16-17 januari met de EK Allround & Sprint, gevolgd door twee ISU World Cups in de weekends van 22-24 januari en 29-31 januari. Na een weekend pauze staan dan de WK Afstanden op het programma.

De ISU, KNSB en House of Sports zullen voor deze wedstrijden strenge coronaprotocollen hanteren. Daar is met de Daikin NK’s Afstanden en Allround al ervaring mee opgedaan. De schaatsers gaan straks in een bubbel, die de kans op besmettingen tot een minimum moet beperken.

De WK Afstanden betekenen meteen het slot van het internationale langebaanseizoen, dat vanwege de coronapandemie vele kalenderwijzigingen heeft ondergaan. “We zijn blij dat er, ondanks de beperkingen, toch nog zo veel mogelijk is gebleken”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “We hebben mooie, coronaproofe NK’s achter de rug. Met deze reeks internationale wedstrijden krijgen we ook nog de competitie die onze toppers hard nodig hebben in aanloop naar de Spelen van Beijing.”

Patrick Wouters van den Oudenweijer, directeur van eventpartner House of Sports: “Voor het internationale schaatsen is het van grote waarde dat we, gegeven de omstandigheden, met alle betrokkenen toch een goede wedstrijdkalender hebben kunnen samenstellen. Wij waarderen het vertrouwen van de ISU om de organisatie daarvan toe te wijzen aan de KNSB en House of Sports.”

Door het verplaatsen van de diverse wedstrijden heeft de ISU een streep gezet door de World Cup in het Chinese Changchun (17-18 februari) én de World Cup Finale in Heerenveen, die op de kalender stond voor 6 en 7 maart 2021.

Bekijk de gehele kalender op schaatsen.nl

 

Meer nieuws

Oud-wereldkampioen Jeroen Straathof wordt verenigingsadviseur bij KNSB

Frameschaatsen komend seizoen mogelijk op 16 van de 22 ijsbanen

Ticketverkoop langebaanevenementen gestart

Stuur videoboodschap in en maak kans op tickets

'Vind nog maar eens zo’n sportcomplex in Nederland'

Suzanne Schulting wil nog aan twee Winterspelen meedoen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?