Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

ISU geeft groen licht voor World Cup bubbel in Heerenveen

Gepubliceerd woensdag 4 november 2020
Goed nieuws voor de langebaanschaatsers en fans: in januari 2021 vinden in Thialf twee World Cup-wedstrijden plaats. De ISU Council heeft vandaag groen licht gegeven om die wedstrijden, in samenwerking met KNSB en House of Sports, te organiseren in Nederland in de twee weekeinden na de ISU EK Allround en Sprint.

Die Europese kampioenschappen schuiven een week op. Dit gecombineerde toernooi wordt nu afgewerkt in het weekend van 16-17 januari, ook in Thialf. In Heerenveen zal een bubbel worden gecreëerd waarin de internationale langebaanschaatsers enkele weken zullen verblijven om zo veilig mogelijk aan deze wedstrijden te kunnen deelnemen.

Bij de organisatie van die schaatswedstrijden zullen KNSB en House of Sports gebruikmaken van de ervaringen die afgelopen weekend zijn opgedaan bij de Daikin NK afstanden.

“Wij hebben laten zien dat we een groot toernooi op professionele en veilige wijze kunnen organiseren en zijn uiteraard heel blij dat we dit nu ook met deze drie internationale wedstrijden mogen doen”, zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB. “Het betekent weer drie weekends topschaatsen op tv, wat zowel voor de sport als het publiek goed nieuws is.”

Patrick Wouters van den Oudenweijer, directeur van House of Sports: “Dit ISU-besluit is zowel sportief als promotioneel goed nieuws voor de internationale schaatssport. Wij waarderen het vertrouwen dat de ISU hiermee richting de KNSB en House of Sports uitspreekt. We hebben er vertrouwen in dat we met alle betrokken partijen drie goede internationale wedstrijden kunnen organiseren”

De ISU heeft het nieuws over de bubbel World Cups vanmiddag bekendgemaakt. Overige wedstrijden die op de internationale kalender stonden, blijven daar vooralsnog op staan. Voor het shorttrack heeft de ISU eveneens besloten dat het EK, dat wordt gehouden in Polen, een weekend opschuift: van 15-17 naar 22-24 januari.

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?