Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

ISU en KNSB onderzoeken mogelijkheid van serie World Cups in Thialf

Gepubliceerd dinsdag 1 september 2020
De ISU zoekt een alternatief voor de eerste vier World Cups langebaan, nu vanwege de actuele coronasituatie is besloten de reeds geplande wedstrijden af te gelasten. Samen met de KNSB en House of Sports bekijkt de ISU de mogelijkheid om een reeks World Cups in Nederland te organiseren, in november en december van dit jaar.

De eerste vier wedstrijden van het seizoen 2020 – 2021 zouden worden gehouden in het Poolse Tomaszow Mazowiecki (13 – 15 november), het Noorse Stavanger (20 – 22 november), Salt Lake City in de VS (4 – 6 december) en het Canadese Calgary (11 – 13 december). Vandaag besloot de ISU alle vier deze wedstrijden af te gelasten.

De KNSB en House of Sports hebben eerder bij de ISU een nader uit te werken ‘bubbel’-concept neergelegd. De coronapandemie maakt het vrijwel onmogelijk om met een peloton schaatsers van continent naar continent te reizen. Door een reeks wedstrijden in één land te organiseren, crëeer je een ‘bubbel’ waarin de situatie beter beheersbaar is.

De komende twee weken onderzoeken partijen gezamenlijk de haalbaarheid van het idee. Topschaatsers zijn enthousiast.

“Jammer dat de geplande World Cups niet doorgaan, maar het is wel begrijpelijk en ik ben blij met dit initiatief”, zegt Sven Kramer. “Het is goed dat de KNSB en House of Sports dit samen met betrokken partners zo snel hebben opgepikt. Het is in het belang van de hele schaatssport dat die World Cups straks ook echt door kunnen gaan.”

“Wij denken al geruime tijd na over het organiseren van wedstrijden in coronatijd en volgen andere takken van sport op de voet”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Het creëren van een bubbel, waarin sporters en begeleiders zijn afgeschermd van de buitenwereld, lijkt een goed concept om coronaproof te kunnen sporten.”

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?