Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

ISU besluit uiterlijk 31 augustus over doorgaan World Cups

Gepubliceerd donderdag 21 mei 2020

De Internationale Schaatsunie zal uiterlijk 31 augustus beslissen of de eerste wereldbekerwedstrijden langebaan en shorttrack van het nieuwe winterseizoen door kunnen gaan. Voor de overige World Cups zal minstens tien weken van tevoren worden bepaald of deze door kunnen gaan of afgelast worden. Dat maakt de ISU bekend via een statement.

De aanhoudende coronacrisis met bijbehorende gezondheidsrisico’s en reisrestricties hebben de internationale bond ertoe gebracht om een zeskoppige werkgroep in te richten die tot een goed oordeel moet komen of het veilig en verantwoord is om de World Cups door te laten gaan. In die werkgroep zitten vertegenwoordigers uit de takken shorttrack, langebaan en een afgevaardigde uit de medische commissie.

De werkgroep zal onder meer gezondheids- en hygiënemaatregelen formuleren die voor het organiseren van een World Cup nodig zijn, maar zich ook bezighouden met de mogelijke consequenties als een wedstrijd afgelast moet worden. Daarbij kan gedacht worden aan uitstel, maar ook verplaatsing van wereldbekerwedstrijden naar andere locaties. Ook de gevolgen voor selectieprocedures en de toekenning van startplekken voor grote toernooien vallen onder de verantwoordelijkheid van de werkgroep.

De eerste wereldbekerwedstrijden van het nieuwe schaatsseizoen staan gepland voor begin november. Tussen 6 en 8 november rijden de shorttrackers in Montréal, een week later starten de langebaanschaatsers in Tomaszów Mazowiecki hun internationale campagne. Nederland heeft voor komend seizoen drie internationale wedstrijden toegewezen gekregen. Dit zijn het EK Allround & Sprint, de World Cup finale langebaan en het WK Shorttrack in Rotterdam. De voorlopige kalender is hier terug te vinden.

Meer nieuws

Hoe herken je de nieuwe Sven Kramer en Suzanne Schulting?

Openingsinformatie ijsbanen

Nederlandse Loterij en NOC*NSF samen op weg naar het sportiefste land ter wereld

Ticketverkoop langebaantoernooien vandaag van start!

Holland & Barrett verlengt samenwerking met KNSB tot medio 2025

Dutch Open Shorttrack van 7 tot en met 9 oktober in Thialf

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?