Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

International Invitation Cup shorttrack afgelast

Gepubliceerd vrijdag 23 oktober 2020

De International Invitation Cup, die voor de komende drie dagen op het programma stond, gaat niet door. De KNSB heeft vanavond besloten het shorttracktoernooi af te gelasten en op zoek te gaan naar een alternatief later dit seizoen. De reden hiervoor is een combinatie van factoren, waaronder twee nieuwe positieve coronatests.

Woensdag ondergingen alle deelnemers en hun teamleden, zowel nationaal als internationaal, een coronatest. De uitslagen daarvan kwamen vandaag, verspreid over de dag, binnen. Twee testuitslagen bleken positief te zijn. Een daarvan betrof een rijder van het Poolse team, dat meteen volledig in quarantaine is gegaan.

De tweede positieve test betreft Xandra Velzeboer, lid van TeamNL. Zij is een van de vijf Nederlandse rijders die al in zelfisolatie zaten, omdat dinsdag ploeggenoot Dennis Visser positief was getest. De andere drie zijn: Sjinkie Knegt, Sven Roes en Bram Steenaart.

Alles bij elkaar is het aanvankelijk beoogde deelnemersveld uitgedund. Dat is een van de redenen waarom vanavond besloten is de wedstrijd uit te stellen. Wat ook meespeelt in de beslissing is het groeiende aantal besmettingen in Nederland.

“We betrachten de grootste zorgvuldigheid, maar we hebben te maken met een optelsom van factoren”, zegt technisch directeur Remy de Wit van de KNSB. “We hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd, de eerste internationale krachtmeting in het shorttrack sinds de World Cup Finale in Dordrecht, van de grond te krijgen. We volgen strikt de protocollen van RIVM en NOC*NSF en doen zelfs meer dan dat om ervoor te zorgen dat binnen Thialf alles coronaproof gebeurt. Alles bij elkaar opgeteld hebben we toch besloten om de Invitation Cup nu te schrappen. Dit is sporttechnisch een enorme teleurstelling én het doet pijn voor alle mensen die hier keihard aan gewerkt hebben.”

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?