Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

International Invitation Cup moet pijn van World Cups verzachten

Gepubliceerd dinsdag 6 oktober 2020
Eind oktober staat de vijftiende editie van de KNSB International Invitation Cup op het programma in Heerenveen. Op dit toernooi worden normaliter de eerste wereldbekertickets verdeeld onder de Nederlandse shorttrackers, maar nu de World Cups in 2020 niet doorgaan, is de Invitation Cup vooral de eerste internationale krachtmeting sinds februari.

De laatste keer dat de internationale shorttrackers tegenover elkaar stonden, was op de World Cup-finale in Dordrecht. De wereldkampioenschappen in Seoul werden daarna afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Door de onvoorspelbare pandemie start het nieuwe schaatsseizoen met veel onzekerheid. Voor de Nederlandse shorttrackers is het seizoen eind september begonnen met de openingswedstrijd van de KNSB Cup, maar internationaal gezien worden de benen traditiegetrouw getest op de International Invitation Cup.

Voor de vijftiende editie zijn shorttrackers uit Duitsland, Frankrijk, Polen, Italië, België en Israël uitgenodigd. Ook Canada en Rusland hebben een uitnodiging gekregen, maar het is nog niet zeker of de rijders uit die landen zullen komen. Voor de Canadezen zou het een uitgelezen kans zijn nu de nationale wedstrijden daar stilliggen. “We wachten het af”, zegt disciplinemanager Wilf O’Reilly. “Als zij een dag van tevoren zeggen: ‘we komen wel’, dan zijn ze welkom. Het hangt ook af van hun eigen coronamaatregelen, of zij bij terugkomst wellicht in quarantaine moeten.” Ook voor de Nederlandse wedstrijdorganisatie blijft alles onder voorbehoud van eventuele nieuwe maatregelen. “Maar vooralsnog gaat het toernooi door.”

Lees het artikel verder op schaatsen.nl

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?