Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

International Invitation Cup moet pijn van World Cups verzachten

Gepubliceerd dinsdag 6 oktober 2020
Eind oktober staat de vijftiende editie van de KNSB International Invitation Cup op het programma in Heerenveen. Op dit toernooi worden normaliter de eerste wereldbekertickets verdeeld onder de Nederlandse shorttrackers, maar nu de World Cups in 2020 niet doorgaan, is de Invitation Cup vooral de eerste internationale krachtmeting sinds februari.

De laatste keer dat de internationale shorttrackers tegenover elkaar stonden, was op de World Cup-finale in Dordrecht. De wereldkampioenschappen in Seoul werden daarna afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Door de onvoorspelbare pandemie start het nieuwe schaatsseizoen met veel onzekerheid. Voor de Nederlandse shorttrackers is het seizoen eind september begonnen met de openingswedstrijd van de KNSB Cup, maar internationaal gezien worden de benen traditiegetrouw getest op de International Invitation Cup.

Voor de vijftiende editie zijn shorttrackers uit Duitsland, Frankrijk, Polen, Italië, België en Israël uitgenodigd. Ook Canada en Rusland hebben een uitnodiging gekregen, maar het is nog niet zeker of de rijders uit die landen zullen komen. Voor de Canadezen zou het een uitgelezen kans zijn nu de nationale wedstrijden daar stilliggen. “We wachten het af”, zegt disciplinemanager Wilf O’Reilly. “Als zij een dag van tevoren zeggen: ‘we komen wel’, dan zijn ze welkom. Het hangt ook af van hun eigen coronamaatregelen, of zij bij terugkomst wellicht in quarantaine moeten.” Ook voor de Nederlandse wedstrijdorganisatie blijft alles onder voorbehoud van eventuele nieuwe maatregelen. “Maar vooralsnog gaat het toernooi door.”

Lees het artikel verder op schaatsen.nl

Meer nieuws

Ineke Dedden en Gary Hekman winnen ONK

KNSB presenteert boek tijdens eerste Dag van de Natuurijsmeester: 'Ode aan ambacht dat zich blijft vernieuwen.'

Niki Wories: 'Ik wil Niki niet kwijtraken in de rol van disciplinemanager.'

KNSB maakt selectie Shorttrack TeamNL bekend voor World Cup in Dresden

KNSB maakt TeamNL bekend voor Junior World Cup Finale en WKJ langebaan

KNSB maakt selectie Talent Team NL bekend voor WK Junioren Shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?