Inlineskaters strijden om nationale titels bij Daikin NK Baan in Rijssen (15-16 juli)

Maandag 11 juli 2022

De beste inlineskaters van ons land strijden komende vrijdag en zaterdag (15 en 16 juli) om de nationale baantitels. Deze Daikin NK Inlineskaten Baan vinden plaats op het fraaie complex van de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen. 

“We kijken er naar uit en zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen”, meldt voorzitter Mark van den Dijk van de SSV Rijssen. “Het belooft een spectaculair NK te worden. Wij ontvangen alle deelnemers en toeschouwers met een grote gastvrijheid, zoals we dat in Rijssen gewend zijn.”

De SSV Rijsen heeft op Opbroek, de accommodatie die in 2018 werd geopend, met succes diverse evenementen georganiseerd. De Special Olympics Nationale Spelen vonden er plaats en de inlineskaters kwamen pas nog op bezoek voor de derde etappe van de Reggeborgh Marathon Vierdaagse. In aanloop naar deze NK zijn er ook diverse clinics.

Deze week is het dus de beurt aan de nationale toppers, onder wie Rémon Kwant (vorig jaar kampioen op de 200, 500 en 1000 meter), Lianne van Loon (titelhoudster 500 en 1000m), Fleur Veen en Crispijn Ariëns (beiden regerend kampioen puntenkoers), Ruurd Dijkstra en Berber Vonk (die in 2021 de afvalkoers wonnen). De definitieve deelnemerslijsten zijn a.s. donderdag bekend, als de inschrijving gesloten is.

In Rijssen staan de volgende afstanden op het programma bij deze Daikin NK Inlineskaten Baan: 200 meter, 1000 meter, afvalkoers (alle op dag 1), 500 meter, puntenkoers en relay (op dag 2). Het programma op vrijdag 15 juli begint om 13.00 uur. Op zaterdag 16 juli gaan de eerste wedstrijden om 11.00 uur van start.

Het belooft droog te blijven en warm te worden. “De vooruitzichten zijn prima. Ik hoop en verwacht dat we twee dagen lang mooie wedstrijden gaan zien”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten van de KNSB.

Op de ovalen piste van 200 meter komen alle leeftijdscategorieën in actie: kadetten, junioren B, junioren A en senioren. Die laatste twee (senioren en junioren A) rijden gemengd, maar in beide categorieën zijn nationale titels te verdienen. Meer informatie over de Daikin NK Inlineskaten Baan 2022 vind je op deze pagina van schaatsen.nl.

In het weekeinde van 24-26 juni streden de inlineskaters in Achterveld om de nationale wegtitels (inclusief marathon) en reden zij in het Vondelpark de Daikin NK 100 meter sprint. De nationale titelstrijd in Rijssen geldt als laatste selectiemoment voor de EK Inlineskaten, die van 4 t/m 11 september in Italië worden gehouden.