Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Inlineskaters RTC’s hervatten training op skeelerpistes    

Gepubliceerd vrijdag 1 mei 2020

De inlineskaters van de Regionale Talentencentra (RTC’s) hervatten komend weekeinde hun gezamenlijke skeelertrainingen op de piste. Dat zal gebeuren in Nijeveen (RTC Noord), Heerde (RTC’s Midden en ZuidWest), Wervershoof (RTC NoordWest).

 “We zijn dolblij dat we weer naar buiten kunnen, dat we weer mogen rijden op de pistes en banen”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager Inlineskaten van de KNSB. “Wij hopen nog steeds dat we deze zomer wedstrijden kunnen organiseren. Dat de jonge toptalenten weer samen kunnen trainen is een mooie eerste stap.”

Eigenlijk zou de skeelerpiste in Heerde dit weekeinde het toneel zijn van de Europa Cup, de belangrijkste internationale wedstrijd van het jaar op Nederlandse bodem. Maar zoals bekend hebben de inlineskaters vanwege de coronacrisis nog geen enkele wedstrijd kunnen rijden.

Sinds woensdag mag de jeugd t/m 18 jaar wel weer, onder strikte voorwaarden, trainen op skeelerpistes en -banen. Voor de senioren is dit echter nog steeds niet mogelijk. Zij moeten afwachten wat het kabinet beslist over de periode na 20 mei. Tot die tijd mogen ze slechts individueel trainen op de openbare weg.

De RTC-talenten van de KNSB krijgen nu wel meer bewegingsvrijheid, die meteen volop zal worden benut. Bij de diverse trainingen die op het programma staan, zal naast de RTC-trainer(s) ook steeds een bondscoach aanwezig zijn: Frank Fiers of Valentina Berga. Dit met het oog op eventuele internationale wedstrijden die deze zomer mogelijk nog gehouden worden.

 

Meer nieuws

Nationale kunstrij-selectie van start onder leiding van bondscoach Aljona Savchenko

Genieten van de schoonheid van het skeeleren tijdens SKATE4daagse Nijkerk

Vacature Stagiair Projectmedewerker Topsport

Niki Wories wordt disciplinemanager kunstrijden en stopt met schaatsen

IJsclub Haarlem vaart wel bij jeugdcommissie

Vacature Teammanager Nationale Trainingsselectie Shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?