Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

IJSTIJD! Stimuleringsfonds helpt verenigingen bij werving jeugdleden 

Gepubliceerd maandag 17 augustus 2020

Heeft jouw vereniging een geweldig idee om meer kinderen uit jullie buurt enthousiast te maken voor schaatsen en/of inlineskaten? Maar kom je nog wat geld tekort om dat plannetje uit te voeren? Het IJSTIJD! Stimuleringsfonds van de KNSB biedt ondersteuning aan verenigingen om kinderen t/m 12 jaar bij jouw club te betrekken.  

IJSTIJD! is het jeugdprogramma van de KNSB, waarmee de schaatsbond sinds 2011 probeert om meer kinderen vaker aan het schaatsen of skeeleren te krijgen. Via het schoolschaatsen maken jaarlijks 250.000 kinderen kennis met het schaatsen of inlineskaten. Hoe mooi is het als een deel daarvan zich aanmeldt als nieuw lid bij jouw club?  

Op lokaal niveau gebeurt al veel om jeugd te enthousiasmeren voor onze mooie sport. Misschien is jouw vereniging zelfs heel actief op dit gebied. Mogelijk leven er wel ideeën, maar ontbreekt het nog aan geld om ze uit te voeren. De KNSB geeft jouw vereniging graag een steuntje in de rug via het nieuw opgerichte IJSTIJD! Stimuleringsfonds. 

“In Nederland leren kinderen lopen, fietsen en zwemmen. Als het aan ons ligt weet ieder kind voor zijn twaalfde ook hoe het is om te schaatsen of inlineskaten”, zegt Jurre Trouw, manager sportparticipatie van de KNSB. “Verenigingen weten het best wat nodig is om de jeugd lokaal te bereiken. Met dit fonds willen wij hen daarbij een handje helpen.” 

Via het IJSTIJD! Stimuleringsfonds van de KNSB is komende winter 25.000 euro beschikbaar. Dus heb je als vereniging een leuk idee om meer kinderen te enthousiasmeren voor jullie sport en vereniging? Doe dan een aanvraag voor het Stimuleringsfonds en zorg voor een extra boost voor jullie project.  

Een aanvraag moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet je activiteit gericht zijn op jeugd t/m 12 jaar en het moet plaatsvinden in het seizoen 2020 – 2021. Meer informatie over het IJSTIJD! Stimuleringsfonds kan je vinden op deze pagina. Het indienen van een aanvraag kan van 17 augustus t/m 20 september. 

Op maandag 24 augustus, van 19.00  20.00 uur, houden we een digitaal vragenuur over het IJSTIJD! Stimuleringsfonds. Klik hier om je voor deze digitale bijeenkomst aan te melden. Heb je nu al vragen over het IJSTIJD! Stimuleringsfonds, neem dan contact op met Martijn Hagens via [email protected] of 088-489 2000. 

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?