Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

IJSTIJD! brengt jeugd aan het schaatsen

Gepubliceerd dinsdag 6 oktober 2020

Met het jeugdschaatsprogramma IJSTIJD! wil de KNSB kinderen van basisschoolleeftijd zo veel mogelijk plezier laten beleven aan het schaatsen. De sport zit niet alleen in het DNA van de Nederlander, schaatsen is ook gewoon leuk, leerzaam én gezond.

Om de jeugd er op te wijzen dat de kunstijsbanen vanaf oktober en de tijdelijke ijsbanen in stads- en dorpscentra vanaf begin december weer opengaan, hebben enkele topschaatsers video’s ingesproken om kinderen te stimuleren te gaan schaatsen. Zo speelt IJSTIJD! in op het maatschappelijke streven om jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind.

Schoolschaatsen

Een belangrijke doelstelling van IJSTIJD! is om via het schoolschaatsen zo veel mogelijk kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met schaatsen. Dat doen we onder andere via gratis lespakketten voor scholen. Ook zijn er leskaarten voor leerkrachten beschikbaar om leuke schaatslessen te geven, zowel op school tijdens de gymles als op de ijsbaan zelf. De kinderen ontvangen een diploma en worden geïnformeerd over proeflessen en clinics bij een vereniging in hun buurt.

IJSTIJD! Stimuleringsfonds​

De KNSB heeft dit seizoen het IJSTIJD! Stimuleringsfonds in het leven geroepen. Het fonds biedt ondersteuning aan verenigingen die activiteiten houden om kinderen tot en met 12 jaar te enthousiasmeren voor het schaatsen. ​Zo’n 25 verenigingen krijgen hiertoe een bijdrage uit het fonds.

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, Rabobank en de Vereniging Kunstijsbanen Nederland. Sponsor Trachitol en promotiepartner Squla maken het jeugdprogramma mede mogelijk.

Check altijd de pagina KNSB.nl/corona voordat je iets wil ondernemen.

Meer nieuws

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?