Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Het schaatsseizoen 2021/2022 met de Sprint app

Gepubliceerd maandag 28 maart 2022
Het schaatsseizoen is bijna voorbij en de meeste ijsbanen zijn inmiddels gesloten. Daarom blikken we in dit artikel terug op het schaatsseizoen 2021/2022 van Sprint en geven wij je een aantal leuke feitjes over (het gebruik van) de Sprint app.

Tijdens het seizoen is het aantal gebruikers gegroeid tot ruim 30.000. Samen hebben deze Sprinters 65.325 schaatssessies gereden en dit betekent dat er totaal 3.568.392 rondjes zijn geschaatst. Dit komt neer op 1.427.357 kilometer en dat maakt dat we met z’n allen maar liefst 35,6 keer rond de aarde zijn geschaatst! Dit zijn 11 rondes om de aarde meer dan in het schaatsseizoen 2020/2021. De gemiddelde Sprinter heeft 119 rondjes en totaal 47,4 kilometer geschaatst dit seizoen.

Challenges in de Sprint app
Tijdens het schaatsseizoen hebben we elke maand een nieuwe Maandchallenge gehouden in de app. Terwijl de Maandchallenge van maart nog bezig is, blikken we terug op de andere Maandchallenges. In februari deden er 242 Sprinters mee met de challenge en ook in december en januari deden er veel Sprinters mee, in totaal 317. De Sprinters die meededen hebben samen 3.138 sessies geschaatst.

Heb jij wel eens meegedaan met één van de challenges? Bekijk eens de Challengespagina in de app en maak kans op leuke prijzen!

Schaatsen op natuurijs
We hebben helaas dit seizoen niet kunnen genieten van Natuurijs in Nederland. Toch is er wel op natuurijs geschaatst met de Sprint app, onder andere op de Weissensee in Oostenrijk.

Inlineskaten met Sprint
In maart 2022 is er ook al geskeelerd door veel Sprinters met de app. Totaal zijn er al meer dan 450 sessies gedaan deze maand en daar komen er dit seizoen nog velen bij. Onder andere tijdens de SKATE4daagse, die dit jaar in juni plaats zal vinden, en bij mooi weer wordt er veel gebruik gemaakt van de skatefunctie in de app.

Wil jij ook je prestaties op de weg of volgend seizoen op het ijs meten? Meer informatie over de Sprint app vind je via sprintapp.nl. De Sprint app is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?