Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Het onoverdekte Thialf komt weer in beeld

Gepubliceerd zondag 26 januari 2020
Sinds het schaatsseizoen 2016-2017 organiseert House of Sports, als samenwerkingspartner van de KNSB, alle (inter)nationale langebaan schaatsevenementen in Thialf. We vinden het belangrijk dat de historie van het schaatsen gewaarborgd blijft. In dit geval meer specifiek dat bezoekers van het huidige Thialf kunnen zien hoe Thialf er vroeger uit zag. Daarom boden we vandaag aan Thialf een levensgroot doek aan waarop een foto is afgebeeld van het nog onoverdekte Thialf-stadion tijdens de Wereldkampioenschappen Allround 1977. Bezoekers kunnen de foto bekijken vanuit de hoofdentree. Niemand minder dan Hilbert van der Duim onthulde het doek.

Schaatshistorie Het WK Allround van 1977 was een uniek toernooi omdat het kampioenschap aanvankelijk aan het Zwitserse Davos was toegewezen. Vanwege dooi moest het toernooi destijds worden afgelast. Thialf bood toen aan om een week later het WK alsnog te organiseren. Een huzarenstukje waar de organisatie met vlag en wimpel in slaagde. Een jaar nadat Piet Kleine op Thialf wereldkampioen was geworden, was het in 1977 de toen pas 18-jarige Amerikaan Eric Heiden die hier zijn eerste wereldtitel behaalde. In 1986 werd het Thialf-stadion overdekt.

Het onoverdekte Thialf weer in beeld!

Het onoverdekte Thialf weer in beeld! Vandaag heeft Hilbert van der Duim namens de KNSB en House of Sports, een levensgroot doek aan Thialf BV aangeboden waarop een foto uit het KNSB archief is afgebeeld van het nog onoverdekte Thialf-stadion tijdens de Wereldkampioenschappen Allround 1977. De historie van het schaatsen in de tijd van nu!

Posted by House of Sports on Saturday, January 25, 2020

 

 

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?