Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Herkansing Daikin NK Marathon op 21 augustus

Gepubliceerd woensdag 11 augustus 2021
Het Daikin NK Inlineskaten Marathon voor mannen, dat afgelopen zaterdag werd stilgelegd vanwege het onweer, wordt opnieuw verreden op zaterdag 21 augustus. Plaats van handeling is De Nedereindse Berg, het wieler- en skeelercentrum in Utrecht.

Het peloton zal om 18.30 uur van start gaan voor zijn wedstrijd over 42 kilometer. Alleen de senioren die afgelopen zaterdag in Rotterdam aan de wedstrijd deelnamen zijn op 21 augustus startgerechtigd. Zij ontvangen van de KNSB een uitnodiging voor het NK.

Afgelopen zaterdag werd het NK Marathon in de voorlaatste ronde gestaakt, omdat vanwege het onweer de veiligheid van de rijders in het geding was. Het peloton sprintte af, maar er kwam geen uitslag. Na spoedberaad viel het besluit om het NK geheel over te rijden.

Dat gebeurt dus op 21 augustus, op het parcours van De Nedereindse Berg, dat een paar zware klimmetjes kent. Het adres is: Nedereindseweg 501W – 3546 PM Utrecht. De KNSB organiseert dit kampioenschap in samenwerking met de Schaatsvereniging Utrecht.