Grote stap voor Nederlandse kunstrijden: nationaal trainingscentrum start 2022

Donderdag 01 juli 2021

Medio volgend jaar start de KNSB in Heerenveen het Nationale Trainingscentrum Kunstrijden (NTK). IJsstadion Thialf is vanaf 2022 niet alleen de thuisbasis van de beste Nederlandse langebaanschaatsers en shorttrackers, ook de beste kunstrijders zullen dan vanuit Heerenveen trachten de aansluiting met de wereldtop te maken.

Foto: Martin de Jong

Het is nog niet bekend met hoeveel schaatsers het NTK begint. "Maar één ding staat vast: we gaan volgend jaar sowieso van start", zegt technisch directeur Remy de Wit van de KNSB. "Dit is een logisch vervolg op het tienjarenplan dat de KNSB in 2012 is begonnen en ik durf te zeggen dat dit een grote stap voorwaarts is. Het gaat onze beste kunstrijtalenten echt helpen om, op termijn, de aansluiting met de internationale top te maken."

De zoektocht naar een bondscoach die het NTK gaat leiden is nog in volle gang. Daarbij krijgt de KNSB hulp van de tweevoudig wereldkampioen en olympisch medaillewinnaar Javier Fernández López (30), zoals woensdag bekend werd. De Spanjaard was twee dagen in Heerenveen om kennis te maken met potentiële NTK-leden, hun coaches en ouders.

Lees het artikel verder op schaatsen.nl >>>