Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Gratis e-learning ‘verantwoord alcohol schenken’ helpt sportclubs

Gepubliceerd dinsdag 29 juni 2021
In het kader van het Nationaal Preventieakkoord heeft het ministerie VWS een e-learning ontwikkeld voor een verantwoorde verstrekking van alcohol. Mensen achter de bar in onder andere sportkantines kunnen voortaan eenvoudig hun kennis over alcohol bijspijkeren met de gratis e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’.

Met de e-learning over verantwoord alcohol schenken leren barmedewerkers in de sportkantine meer over de regels voor verantwoorde alcoholverstrekking. De nadruk bij de e-learning ligt op de naleving van de leeftijdsgrens en het niet schenken aan dronken personen. Met de juiste kennis kunnen barmedewerkers goed beslagen ten ijs komen in verschillende situaties.

Regels voor verantwoorde alcoholverstrekking

De nieuwe e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ is speciaal ontwikkeld voor medewerkers van sportkantines. In drie modules leren gebruikers welke regels er gelden voor verantwoorde alcoholverstrekking, hoe zij moeten reageren in lastige situaties en vooral hoe zij kunnen voorkomen dat er alcohol wordt geschonken aan minderjarigen of dronken personen. Als de afsluitende toets juist is ingevuld, ontvangt de deelnemer een certificaat.

Verplichte aanwezigheid barmedewerker met certificaat

Voor medewerkers zonder een sociale hygiëne diploma is het een snelle, toegankelijke en leuke manier om te leren wat verantwoorde alcoholverstrekking inhoudt, voor medewerkers met een diploma is de e-learning een waardevolle opfriscursus.

Het is verplicht om altijd minstens één persoon bij de bar aanwezig te hebben die het bijbehorende certificaat of het diploma Sociale Hygiëne heeft behaald.

De e-learning ‘Voor Elkaar | Sport’ maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen ter bevordering van verantwoord alcohol gebruik in de sportkantines. De bijscholing is gratis te gebruiken voor de hele sport.

Volg de e-learning: https://verantwoordalcoholverkopen.nl/sport/#/

Bekijk meer informatie over de Drank- en Horecawet.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?