Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Gewest Noord-Holland/Utrecht zoekt nieuwe voorzitter en secretaris

Gepubliceerd donderdag 2 november 2023

Het Gewest Noord-Holland/Utrecht van de KNSB maakt een nieuwe start. Voor het dagelijks bestuur is het gewest op zoek naar een voorzitter en een secretaris.

Noord-Holland/Utrecht heeft recent in zijn algemene ledenvergadering een nieuwe organisatiestructuur vastgesteld. Daarmee is het KNSB-gewest weer toegespitst op de eisen van deze tijd. “We zijn een mooi gewest en het bestuur doet zijn uiterste best om de schaatssport in deze contreien optimaal te bedienen”, zegt huidig secretaris Dick Ykema. “Voor deze twee functies zijn we nu dringend op zoek naar geschikte kandidaten.”

Het gewestelijk bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester, plus voorzitters van de 5 baanverenigingen én voorzitters van de 5 gewestelijke Technische Commissies. Het gewest Noord-Holland/Utrecht telt vijf kunstijsbanen: Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Hoorn en Alkmaar. Bij het gewest zijn ongeveer 170 verenigingen aangesloten: zo’n 80 schaats- en inlineskateverenigingen en 90 natuurijsclubs. Samen hebben ze 12.000 actieve leden, waarvan 53 procent 18 jaar of ouder is.

Ykema benadrukt dat het dagelijkse werk op en rond de ijsbanen vooral gebeurt door de baanverenigingen en GTC’s. Dit maakt dat bestuurswerk binnen het gewest behapbaar is. “Deze functies zijn niet tijdrovend”, aldus de huidige secretaris. “Wij hebben ieders hulp nodig. Als elke vereniging onder zijn leden en/of achterban, dorp of stad gaat zoeken naar mogelijke kandidaten vergroot dat de kans op resultaat!”

Op de website van het KNSB Gewest Noord-Holland/Utrecht zijn via deze link ook de profielschetsen voor beide funsties te vinden. Wie meer wil weten over de inhoud van deze functies, kan informatie inwinnen bij:
David Pos 06-55516025 [email protected]
Dick Ykema 06-28842009 [email protected]
Wim van Bruggen 06-11870994 [email protected]

De Vechtsebanen is een van de vijf kunstijsbanen in het gewest Noord-Holland/Utrecht.

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?