Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Geschillencommissie KNSB wijst vordering Verweij, N’tab, Mulder af

Gepubliceerd woensdag 15 januari 2020
De Geschillencommissie van de KNSB heeft de vorderingen van Koen Verweij, Dai Dai N’tab en Ronald Mulder afgewezen. Als gevolg hiervan staan de selecties voor de ISU WK Afstanden in Salt Lake City (13-16 februari) en de ISU World Cup in Calgary (7-8 februari) definitief vast. 

Verweij en N’tab probeerden via de Geschillencommissie alsnog kans te maken op een startbewijs voor de WK Afstanden in Salt Lake City, op respectievelijk de 1500 en 1000 meter. Mulder vroeg om een ticket op de 500 meter voor ISU World Cup 5 in Calgary.

Zij vochten hiermee recente beslissingen van de Selectiecommissie Langebaan van de KNSB aan. Die verstrekte Kjeld Nuis (vanwege ziekte afwezig bij de KPN NK Afstanden) een aanwijsplaats voor de ISU WK Afstanden op zowel de 1000 als 1500 meter. Ronald Mulder (die materiaalpech had bij de KPN NK Afstanden) kreeg geen aanwijsplaats voor Calgary.

De Geschillencommissie nam maandag ruim twee uur de tijd voor de behandeling van de zaak. In de uitspraak, die vanochtend schriftelijk bekendgemaakt werd, wijst de commissie alle vorderingen van de drie Reggeborgh-schaatsers af. De Geschillencommissie oordeelt dat de SCL de selectieprocedure juist heeft gevolgd.

“Het is goed dat de Geschillencommissie vaststelt dat wij als SCL correct hebben gehandeld”, reageert Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Het belangrijkste is dat iedereen nu duidelijkheid heeft en de focus weer volledig kan leggen op de sportieve voorbereiding op deze belangrijke wedstrijden.”

Meer nieuws

Ineke Dedden en Gary Hekman winnen ONK

KNSB presenteert boek tijdens eerste Dag van de Natuurijsmeester: 'Ode aan ambacht dat zich blijft vernieuwen.'

Niki Wories: 'Ik wil Niki niet kwijtraken in de rol van disciplinemanager.'

KNSB maakt selectie Shorttrack TeamNL bekend voor World Cup in Dresden

KNSB maakt TeamNL bekend voor Junior World Cup Finale en WKJ langebaan

KNSB maakt selectie Talent Team NL bekend voor WK Junioren Shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?