Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Geschillencommissie KNSB wijst vordering Verweij, N’tab, Mulder af

Gepubliceerd woensdag 15 januari 2020
De Geschillencommissie van de KNSB heeft de vorderingen van Koen Verweij, Dai Dai N’tab en Ronald Mulder afgewezen. Als gevolg hiervan staan de selecties voor de ISU WK Afstanden in Salt Lake City (13-16 februari) en de ISU World Cup in Calgary (7-8 februari) definitief vast. 

Verweij en N’tab probeerden via de Geschillencommissie alsnog kans te maken op een startbewijs voor de WK Afstanden in Salt Lake City, op respectievelijk de 1500 en 1000 meter. Mulder vroeg om een ticket op de 500 meter voor ISU World Cup 5 in Calgary.

Zij vochten hiermee recente beslissingen van de Selectiecommissie Langebaan van de KNSB aan. Die verstrekte Kjeld Nuis (vanwege ziekte afwezig bij de KPN NK Afstanden) een aanwijsplaats voor de ISU WK Afstanden op zowel de 1000 als 1500 meter. Ronald Mulder (die materiaalpech had bij de KPN NK Afstanden) kreeg geen aanwijsplaats voor Calgary.

De Geschillencommissie nam maandag ruim twee uur de tijd voor de behandeling van de zaak. In de uitspraak, die vanochtend schriftelijk bekendgemaakt werd, wijst de commissie alle vorderingen van de drie Reggeborgh-schaatsers af. De Geschillencommissie oordeelt dat de SCL de selectieprocedure juist heeft gevolgd.

“Het is goed dat de Geschillencommissie vaststelt dat wij als SCL correct hebben gehandeld”, reageert Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Het belangrijkste is dat iedereen nu duidelijkheid heeft en de focus weer volledig kan leggen op de sportieve voorbereiding op deze belangrijke wedstrijden.”

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?