Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Géén 1,5-meterregel meer, wél coronatoegangsbewijzen in horeca, cultuur en profsport

Gepubliceerd dinsdag 14 september 2021
Vanaf zaterdag 25 september vervalt de 1,5-meterregel. Dat heeft het demissionaire kabinet aangekondigd op de persconferentie van 14 september. Tegelijkertijd wordt een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht in de horeca (dus ook sportkantines), in de cultuursector en bij evenementen en professionele sportwedstrijden. Dit geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. 

Het coronatoegangsbewijs toont aan dat je bent gevaccineerd, de afgelopen 24 uur negatief bent getest of hersteld bent van corona. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft.

Met de Coronacheck-app kan je het coronatoegangsbewijs ophalen. Voor horeca en organisatoren van evenementen, sport- en cultuuractiviteiten is er de app CoronaCheck Scanner voor controle op de coronatoegangsbewijzen.

Evenementen

Met ingang van 25 september mogen de buitenevenementen op volledige grootte door. Als ze meerdaags zijn, moet er wel frequent getest worden. Binnenevenementen met vaste zitplaatsen mogen 100 procent van het totaal aantal plekken verkopen, zonder vaste zitplaatsen mag dit tot maximaal 75 procent. Voor ongeplaceerde evenementen met een capaciteitsbeperking werkt de overheid aan steunmaatregelen. Welke dit zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt.

De sluitingstijd voor de horeca blijft van middernacht tot 6.00 uur. Ook de verplichting van mondkapjes in het openbaar vervoer wordt voortgezet.

Op 1 november is er een volgend weegmoment, daarna geeft het kabinet een nieuwe persconferentie.

Alle actuele coronamaatregelen vind je op de website van de overheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Via knsb.nl/corona houden we je op de hoogte van wat de maatregelen betekenen voor het schaatsen en inlineskaten.

Meer nieuws

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

Inlineskatekalender bekend!

ISU WK Shorttrack is bewijs van enorme groei die deze discipline doormaakt

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?