Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Friesland maakt zich op voor Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg

Gepubliceerd maandag 17 augustus 2020
In Wolvega en Heerenveen wordt alles in gereedheid gebracht voor de Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg, van vrijdag 21 t/m zondag 23 augustus. Alle toppers uit het skeelerpeloton zullen daar aan de start verschijnen; deze Nederlandse Kampioenschappen zijn een van de twee hoogtepunten in het vanwege corona sterk ingekorte seizoen.

Konden de schaatsers het seizoen 2019 – 2020 vrijwel geheel afmaken, voor de inlineskaters zette het coronavirus een stevige streep door de ambitieuze wedstrijdkalender. Toen het kabinet wedstrijdsport weer toestond, stelde de KNSB spoedig een alternatieve lijst met wedstrijden samen, waarvan de eerste op 31 juli verreden werd.

Voor deze Daikin NK Baan/Weg in Wolvega en Heerenveen werkt de KNSB nauw samen met de IJs- en Skeelerclub Lindenoord. Alle baanwedstrijden worden op 21 en 22 augustus verreden op de overdekte piste (200 meter) van Sportstad Heerenveen. Op 23 augustus zijn de baanwedstrijden op het asfaltparkoers (400 meter) van Lindenoord in Wolvega.

Programma

Bij deze Daikin NK Baan/Weg komen zowel junioren als senioren in actie. Het programma is dan ook alle drie dagen goed gevuld: op vrijdag van 12.00 tot 19.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 19.30 en zondags van 11.00 tot 18.00 uur.

De onderdelen die worden afgewerkt zijn op de piste: 200 meter, 500 meter, 1000 meter, puntenkoers, afvalkoers en aflossing. Op de weg strijden de inlineskaters om de titels op de one lap (1 ronde) en puntenkoers. De inschrijving voor deelnemers aan deze NK sluit vanavond (14 augustus) om 23.59 uur.

Het complete programma is te vinden via de speciale pagina op schaatsen.nl. Hierop is ook andere actuele informatie, zoals deelnemerslijsten, beschikbaar. Op deze website zijn de Daikin NK Baan/Weg op 21 en 22 augustus rechtstreeks te volgen via een livestream. Die voorziening is niet beschikbaar op 23 augustus.

Coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen kan de KNSB, buiten een beperkt aantal begeleiders van deelnemende sporters, helaas geen toeschouwers toelaten bij deze NK. Bij het inlineskatecentrum in Heerenveen zal (op 21 en 22 augustus) een groot videoscherm worden neergezet voor belangstellenden die niet naar binnen kunnen.

Daikin NK Inlineskaten Marathon en 100 meter

Volgende week wordt bekend hoeveel toeschouwers welkom zijn bij de Daikin NK Inlineskaten Marathon en 100 meter, die op 29 augustus worden verreden op het Circuit van Zandvoort. Deelnemers voor die wedstrijden kunnen zich inschrijven tot 23 augustus 23.59 uur.

Voor meer informatie kijk op schaatsen.nl

Meer nieuws

KNSB maakt TeamNL Shorttrack ’24-’25 bekend

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?