Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Frank Fiers zwaait bijna af als bondscoach inlineskaten

Gepubliceerd vrijdag 29 juli 2022

De Nederlandse inlineskaters zullen na dit seizoen een vertrouwd gezicht rondom de nationale selecties moeten missen. Bondscoach Frank Fiers (50) stopt ermee, en heeft daar goede redenen voor.

Foto: Neeke Smit

Afgezien van zijn lange dienstverband – sinds 2013 actief voor de KNSB – nam de Vlaming zich destijds voor tot z’n vijftigste dit werk te doen. Het wordt iets langer, maar dat komt omdat hij het karwei op een nette manier wil afronden. Neemt niet weg dat het de laatste jaren een behoorlijke wissel op hem trekken door veel van huis te zijn. Het reizen staat niet tegen, het feit dat zijn goed lopende bedrijf in skeeler- en skatemateriaal DOUBLEff steeds meer tijd van hem vraagt en hij twee hulpbehoevende ouders heeft, zijn de doorslaggevende argumenten om er een punt achter te zetten. Het EK in L’Aquila (4-11 september) wordt waarschijnlijk het laatste grote evenement waarbij hij aanwezig zal zijn.

“Goed beschouwd is er geen andere keuze”, meent de man die als inlineskater in 1994 Europees kampioen werd. “DOUBLEff (ff: Frank Fiers) vergt veel tijd. Al ben ik een kleine speler op de markt van skeeler- en skate-toebehoren, de zaken gaan goed en dat vereist meer aanwezigheid in de loods thuis in Adegem. Ik wíl ook meer thuis zijn; de voorbije jaren heb ik veel moeten opofferen om coach te kunnen zijn in Nederland. Dat is slechts gelukt omdat ik veel steun van mijn vrouw Annick heb gekregen. Gaandeweg ben ik er me bewuster van geworden dat ik er meer moet zijn voor mijn ouders die beiden lichamelijke problemen hebben en extra zorg kunnen gebruiken. Ook om mijn zus te ontlasten die nu veel doet”, aldus Fiers, die zichzelf op z’n 33e nog leerde schaatsen en het naderhand zelfs tot een World Cup-optreden in Thialf schopte.

Lees het hele artikel op schaatsen.nl.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?