Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Frameschaatsen komend seizoen mogelijk op 16 van de 22 ijsbanen

Gepubliceerd woensdag 27 september 2023

Dertien ijsbanen starten vanaf oktober 2023 met het geven van inclusieve (frame)schaatslessen. Dankzij frame-schaatsen kunnen kinderen met een handicap ook het ijs op om te schaatsen.

In 2021 is Stichting het Gehandicapte Kind in samenwerking met de Sven Kramer Academy gestart met het project frameschaatsen. Dankzij deze nieuwe sport kunnen ook kinderen met een beperking schaatsen.

Een schaatsframe is een frame met een zitje, een stuur en drie ijzers. Ook als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je hiermee wel glijden over het ijs: je zit stevig op het frame, zet je af met spikes onder je voeten en daar ga je! Op dit filmpje zie je hoe het werkt. Dankzij dit sporthulpmiddel schaatsen kinderen met een beperking samen met leeftijdsgenoten zonder beperking. Samen Schaatsen dus!

Samen schaatsen bij deze nieuwe ijsbanen

Na  de Samen Schaatsen Elfstedentoer, waar meer dan 500 kinderen schaatsclinics volgeden op ijsbanen in heel Nederland, hebben meerdere ijsbanen en schaatsverenigingen het frameschaatsen omarmd. Dit betekent concreet dat bij dertien extra banen komend seizoen het frame-schaatsen mogelijk is. In Thialf (Heerenveen), De Vechtsebanen (Utrecht) en De Westfries (Hoorn) werd het al aangeboden, vanaf komend seizoen is dat ook bij deze dertien ijsbanen het geval.

In totaal zijn er straks dus zestien ijsbanen door heel Nederland waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen schaatsen. Tijdens deze inclusieve (frame)schaatslessen leren de kinderen elkaar kennen, ontstaan er vriendschappen en glijden ze samen over het ijs. Op deze pagina vind je meer informatie over de ijsbanen waar je samen kunt schaatsen en hoe je je kunt aanmelden. Wil je meer weten over de lessen en de mogelijkheden? Check dan de website van de deelnemende ijsbaan in jouw regio of neem persoonlijk contact met ze op.

Foto Stichting het Gehandicapte Kind / Stephan Tellier

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?