Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Elisa Dul nationaal kampioene marathon inlineskaten; geen winnaar bij mannen na onweer

Gepubliceerd zondag 8 augustus 2021

Elisa Dul is vandaag winnaar geworden van het Daikin NK Inlineskaten Marathon. Na 42 kilometer inlineskaten op de Wielerbaan Rotterdam versloeg zij haar medevluchters Maya de Jong en Beau Wagemaker in de sprint. 


Foto: Neeke Smit

Het kampioenschap bij de mannen kreeg geen winnaar. Vanwege het onweer dat te dichtbij kwam, besloot de jury om de wedstrijd in de voorlaatste ronde te beëindigen. Het peloton werd gemaand om af te sprinten, waarbij Ronald Haasjes als eerste over de finish kwam. 

Hij werd echter niet tot winnaar uitgeroepen, omdat de reglementen voorschrijven dat voor een geldige uitslag minimaal 42 kilometer moet zijn afgelegd. Na rijp beraad besloot de KNSB om het NK Marathon 2021 voor de mannen opnieuw te laten verrijden. Datum en locatie worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Het resultaat hiervan is dat Jordy Harink, die vorig jaar zegevierde op het Circuit Zandvoort, zich nog even nationaal kampioen mag noemen. Bij de vrouwen werd Elisa Dul de opvolgster van Manon Kamminga, die als kersverse moeder bij deze NK ontbrak.

In Rotterdam werden vandaag en gisteren meer titels verdeeld bij deze NK Inlineskaten Weg. Moniek Klijnstra en Glenn Nijenhuis wonnen vandaag de 100 meter sprint. De puntenkoers was gisteren een prooi voor Marijke Groenewoud en Bart Hoolwerf. Op de One Lap (1 ronde over het asfaltparcours) gingen de nationale titels naar Moniek Klijnstra en Rémon Kwant.

Alle uitslagen van deze NK Inlineskaten, ook die van de junioren en kadetten, kun je vinden op deze twee speciale wedstrijdpagina van Schaatsen.nl.

Foto: Neeke Smit


Meer nieuws

Toprijders strijden om WorldCup-tickets bij Dutch Open Shorttrack in Thialf (7 t/m 9 oktober)

Ledenraad KNSB kwam bijeen in Thialf

KNSB trekt Rintje Ritsma aan als bondscoach teamonderdelen langebaan

Hoe herken je de nieuwe Sven Kramer en Suzanne Schulting?

Openingsinformatie ijsbanen

Nederlandse Loterij en NOC*NSF samen op weg naar het sportiefste land ter wereld

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?