Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

EK Allround & Sprint: alle deelnemers met negatieve coronatest aan de start

Gepubliceerd zaterdag 16 januari 2021
Aan de vooravond van de ISU EK Allround & Sprint is bij alle deelnemende schaatsers een PCR-test afgenomen. Van alle afgenomen tests was de uitslag negatief op het coronavirus. Het toernooi wordt op 16 en 17 januari verreden in Thialf. Dat gebeurt zonder publiek, de wedstrijden zijn live te volgen op tv via NPO1.

Voor de organisatie van deze EK Allround & Sprint hanteren de ISU, KNSB en House of Sports strenge protocollen. Eén onderdeel daarvan zijn de verplichte tests die donderdag zijn afgenomen bij alle 143 schaatsers die reeds in de ISU Competition Bubble verblijven, De uitslagen zijn nu bekend: alle 143 negatief. Dat maakt de weg vrij voor alle ingeschreven deelnemers om aan de start te verschijnen.

Aan deze ISU EK Allround & Sprint doen 76 langebaanschaatsers mee, 40 mannen en 36 vrouwen. Bij de EK Sprint verdedigen Kai Verbij en Vanessa Herzog hun titels, die zij in 2019 veroverden in Collalbo. Antoinette de Jong en Sven Kramer zijn regerend allroundkampioen. De Jong staat ook in Thialf aan de start, Kramer wist zich niet te plaatsen.

Het programma, deelnemerslijsten én live uitslagen vind je op de speciale EK-pagina’s van de ISU en schaatsen.nl. Tv-beelden van deze ISU EK Allround & Sprint worden uitgezonden door de NOS op NPO1, zaterdag van 11.25 tot 17.50 uur en zondag van 11.25 tot 17.50 uur. Een livestream is tevens te vinden via NOS.nl en Schaatsen.nl.

De ISU EK Allround & Sprint zijn de eerste in een reeks van vier internationale schaatswedstrijden die plaatsvinden in Heerenveen. In deze ISU Competition Bubble staan verder op het programma: ISU World Cup 1 (22-24 januari), ISU World Cup 2 (29-31 januari) en de ISU WK Afstanden (11-14 februari).

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?