Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Effecten luchtbehandelingssysteem in Thialf zeer laag

Gepubliceerd vrijdag 26 maart 2021
Recent heeft de directie van Thialf de TU Delft gevraagd om onafhankelijk onderzoek te doen naar het effect van het luchtbehandelingssysteem op de luchtcirculatie in Thialf. Na nauwkeurige metingen stelt TU Delft vast dat het systeem een zeer lage luchtstroom veroorzaakt van 0,10 à 0,15 meter per seconde. Dat is vergelijkbaar met Windkracht 0 in de buitenlucht.

Indien het effect van één van de onderdelen van het luchtbehandelingssysteem, zoals de luchtroosters achter de boarding, afzonderlijk onderzocht wordt, zijn de verschillen zo laag dat geconcludeerd wordt dat het effect verwaarloosbaar is. Volgens TU Delft is het duidelijk dat er hierdoor in Thialf géén sprake is van oneerlijke omstandigheden.

De eerdere berichten in de media focusten zich vooral op het draaien van de roosters achter de boarding, door Thialf uitgevoerd in november 2020. Uit het vergelijk in metingen tussen het scenario met beide luchtstromen aan (‘airsocks’ aan het plafond én grondroosters achter de boarding) en het scenario met alleen de roosters uit, blijkt dat het verschil in effect tussen beide scenario’s zo laag is dat TU Delft de conclusie trekt dat de verschillen niet meetbaar en daarmee verwaarloosbaar zijn. Volgens directeur Marc Winters bevestigt dit de eerdere uitleg van Thialf.

Lees het artikel verder op Schaatsen.nl >>>

Meer nieuws

KNSB maakt TeamNL bekend voor World Cup 5 ik Polen

KNSB maakt shorttrack TeamNL bekend voor World Cup Finale in Dordrecht

ISU World Cup 5 Shorttrack

Daikin NK Afstanden

ISU World Cup Junioren

Alles dat Nederland wil lezen over de natuurijsmeester

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?