Eerste stap gezet: KNSB maakt informatie-uitwisseling met clubs en leden makkelijker

Donderdag 21 juli 2022

De KNSB heeft een eerste stap gezet om het uitwisselen van gegevens met zijn 638 verenigingen en 35.000 leden eenvoudiger te maken. Per 1 juli is het nieuwe ledenplatform in de lucht, dat de schaatsbond met Focus On Your Sport (FOYS) heeft gebouwd. De introductie is goed verlopen. 

Het nieuwe platform is bedoeld om de dienstverlening aan verenigingen en individuele leden te verbeteren. Individuele leden merken dat vooral doordat het vertrouwde mijn.knsb.nl overzichtelijker, vlotter en efficiënter werkt. Velen hebben al voor een eerste keer op de nieuwe omgeving ingelogd, bijvoorbeeld om een wedstrijdlicentie te vernieuwen. “We hebben de indruk dat alles soepel verloopt. Reacties zijn goed, het aantal vragen is beperkt”, melden Max Kloosterman en Lars van Golstein, die het proces bij de KNSB leiden.  

Sinds 1 juli hebben alle verenigingen die voor de schaats-, skate- of ijsclubs de administratie bijhouden gratis toegang tot de KNSB Verenigingsmanager. Verenigingsmanager.knsb.nl is de plek waar de KNSB en verenigingen alle relevante informatie over leden zoals sporters, bestuursleden, vrijwilligers en trainers voortaan met elkaar delen. Kloosterman: “Dit systeem is moderner en werkt makkelijker, zowel voor de verenigingen als de KNSB.” 

Alle bij ons bekende voorzitters, secretarissen, penningmeesters en beheerders ledenadministratie hebben gebruikersgegevens van de KNSB Verenigingsmanager toegestuurd gekregen. Kloosterman: “Wie nog niet heeft ingelogd, raden wij aan om dat snel te doen. Dan weet je straks, als het schaatsseizoen weer begint, precies hoe alles werkt. Het helpt ons bovendien om zaken nog te finetunen.”  

Voor clubs die hun complete ledenadministratie, financiën en communicatie bij dit platform willen onderbrengen heeft FOYS de Verenigingsmanager Plus in de aanbieding. Daarnaast zal de KNSB-app, die later dit jaar gepland staat, meerwaarde bieden voor de vrijwilligers en clubleden.