Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Eerste editie Inline Marathon Amsterdam uitgesteld naar 2021

Gepubliceerd vrijdag 17 april 2020

In navolging van vele sportevenementen wordt ook de eerste editie van de Inline Marathon Amsterdam uitgesteld. De wedstrijd, die oorspronkelijk op zondag 30 augustus verreden zou worden, zal in 2021 opnieuw in de wedstrijdkalender worden opgenomen.

“Het dubbele risico dat het niet door kan gaan vanwege externe invloeden zoals de ‘intelligente lock down’ waar we in zitten maakt het voor ons een onverantwoord risico”, aldus organisator Stefan Kraft van Ermel. “Dat betreuren we oprecht en daarom zetten we het voor 2021 direct op de agenda en zullen daarvoor al dit jaar een organisatie gaan inrichten.”

Hoewel de skeelermarathon niet in de landelijke competitie werd opgenomen voor het zomerseizoen 2020, hebben de KNSB en de organisatie de ambitie uitgesproken om het evenement te laten uitgroeien tot een wedstrijd met internationale allure. “Het geeft de sport in Nederland een smoel en geeft ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld een etappe voor de World Inline Cup”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager inlineskaten bij de KNSB.

Wanneer de eerste editie van de marathon nu gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Het beoogde parcours van de marathon bevindt zich in Amsterdam Noord.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?