Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Eén shorttracker heeft corona; vijf rijders TeamNL in zelfisolatie

Gepubliceerd woensdag 21 oktober 2020

Shorttracker Dennis Visser, rijder uit de nationale selectie, blijkt te zijn besmet met het coronavirus. Sinds dinsdag (20 oktober) verblijft hij in zelfisolatie. Datzelfde geldt voor zijn teamgenoten Bram Steenaart, Xandra Velzeboer en sinds vandaag ook Sjinkie Knegt en Sven Roes. 

Visser trainde vanwege een blessure de laatste twee weken nauwelijks mee met de nationale selectie van bondscoach Jeroen Otter. Wel heeft hij privé contact met de eerste twee genoemde teamgenoten. Afgelopen maandag was Visser weer in Thialf, waar hij onder meer in het krachthonk trainde.

Op basis van de informatie die maandag beschikbaar was bij de teamarts werd, na raadpleging van diverse externe deskundigen, besloten om Visser, Steenaart en Velzeboer af te zonderen. Op basis van aanvullende informatie geldt de maatregel van zelfisolatie vanaf vandaag ook voor Knegt en Roes.

Alle vijf rijders zullen komend weekeinde sowieso niet deelnemen aan de International Invitation Cup in Thialf (23-25 oktober).

De overige 12 leden van TeamNL blijven in voorbereiding op deze eerste internationale krachtmeting sinds de ISU World Cup Finale in Dordrecht (februari 2020). Naast TeamNL doen shorttrackers mee uit België, Frankrijk, Polen en Israël.

De KNSB heeft in Thialf, door NOC*NSF aangewezen als topsportlocatie, bovenop het geldende coronaprotocol extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Vandaag is bij alle deelnemers aan de Invitation Cup een coronatest afgenomen. Dit geldt voor rijders, coaches en overige teamleden, zowel nationaal als internationaal.

Knoop doorhakken

De resultaten hiervan worden morgen bekend. Wie positief wordt getest gaat direct in quarantaine en kan sowieso niet deelnemen aan de Invitation Cup. Op basis van de recente ontwikkelingen maakt de KNSB morgen, als de testresultaten bekend zijn, de balans op.

“Laat duidelijk zijn: de gezondheid van alle betrokkenen staat voorop”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Wij hechten veel belang aan de organisatie van dit toernooi, vooral uit sporttechnisch oogpunt. Maar alles wat we doen moet veilig en coronaproof gebeuren, daarbij hanteren we de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Morgen hakken we een knoop door of we de wedstrijd wel of niet door laten gaan.”

Bij het KNSB Talent Team Noord, dat ook in Thialf traint, is de afgelopen dagen eveneens een rijder positief getest op het coronavirus. Die draaide de laatste tijd wel voluit mee met zijn ploeg. Om die reden is al besloten dat dit hele team niet deelneemt aan de Invitation Cup.

Meer nieuws

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?