Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

E-Learning Voeding en Sport

Gepubliceerd woensdag 26 januari 2022

Leermodule Voeding & Sport voor trainers, coaches en begeleiders online

Sports Valley, Wageningen University & Research en de Nederlandse Tour Fiets Unie (NTFU) ontwikkelden een online leermodule Voeding & Sport. De KNSB heeft aan de ontwikkeling van de E-Learning meegewerkt. De leermodule is erop gericht trainers en instructeurs van verschillende sportbonden te leren hoe ze wetenschappelijke kennis over voeding en sport juist kunnen interpreteren, hoe ze er zelf kritisch over na kunnen denken en hoe ze het moeten toepassen in de praktijk. Vanaf nu kunnen onze trainers deze online leermodule volgen.


De leermodule

De online leermodule is nu beschikbaar voor alle trainers, coaches en begeleiders die interesse in dit onderwerp hebben via de KNSB Webshop. De leermodule bestaat standaard uit 5 modules:

Daarnaast zijn er verdiepende modules over de fysiologie, bijvoorbeeld over de kracht van een spier of spiervezeltype. En submodules over de jeugd, fysieke beperkingen, team-, spel-, kracht-, of duursporten.

De andere sportbonden die bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van de E-Learning zijn: Atletiekunie, Basketball Nederland, KNGU, KNKV, KNLTB, Nederlandse Handbal Verbond, Nederlandse Toer Fiets Unie en Nevobo.

Aanmelden

Om de E-Learning te kunnen doorlopen meld je jezelf aan via de KNSB Webshop. Binnen 3 werkdagen ontvang je vanuit de KNSB afdeling opleidingen een e-mail met daarin een link waarmee je toegang krijgt tot de E-Learning in Flowsparks. Flowsparks is de online leeromgeving van de KNSB, waarin de E-Learning over Voeding & Sport te vinden is.

Kosten

Je hebt maximaal één jaar toegang tot de E-Learning vanaf het moment dat je de module start. Kosten voor het doorlopen van de E-Learning bedragen eenmalig € 25,00 en betaal je direct met IDEAL in de KNSB Webshop.

Licentiepunten

Voor het doorlopen van de E-Learning ontvang je 5 licentiepunten ten behoeve van jouw KNSB trainerslicentie.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?