Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Dylan Hoogerwerf stopt met shorttracken

Gepubliceerd vrijdag 21 oktober 2022

Dylan Hoogerwerf (27) stopt per direct met shorttracken. Dat maakte hij vandaag bekend via een korte boodschap op @ShorttrackTeamNL (Instagram) en een uitgebreid interview op Schaatsen.nl.

Acht jaar lang maakte de Westlander deel uit van Shorttrack TeamNL. Hij werd drie keer Nederlands kampioen allround, greep de Europese titel met het relayteam, pakte een zilveren EK-medaille, nam deel aan diverse WK’s en stond twee keer op de Olympische Spelen. Gisteren trainde hij voor het laatst mee met de nationale selectie van bondscoach Niels Kerstholt. Terwijl het team vandaag afreist naar Canada voor de eerste World Cups, staat Hoogerwerf in zijn pas geopende tattoostudio te Heerenveen. 

Zijn mooiste herinnering: dat was het EK in Turijn, 2017. Dylan Hoogerwerf mocht als rookie mee naar Italië en bereikte de eindstrijd op de 500 meter. In die finale stond hij aan de start tussen Sjinkie Knegt, die won, en de vermaarde Koreaanse Rus Viktor An, die derde werd. Hoogerwerf pakte brutaal het zilver. “Ik kan nog altijd zeggen dat ik Viktor An heb verslagen, de grootste shorttracker aller tijden!”

Lees het hele interview met Dylan Hoogerwerf, waarin hij terugblikt op zijn carrière en uitgebreid vertelt over zijn toekomstplannen, op Schaatsen.nl.

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?