Dutch Open Shorttrack van 7 tot en met 9 oktober in Thialf

Donderdag 22 september 2022

Van 7 tot en met 9 oktober is Thialf het decor van de Dutch Open Shorttrack (voorheen bekend als International Invitation Cup). Traditiegetrouw wordt deze openingswedstrijd van het seizoen verreden in Heerenveen. Deze eerste echte internationale krachtmeting is voor rijders van de deelnemende landen een belangrijk selectiemoment voor de eerste ISU World Cups.

Aan de Dutch Open Shorttrack nemen topshorttrackers deel uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Italië, Israël en Hongarije. De KNSB heeft de ambitie om de Dutch Open Shorttrack te ontwikkelen tot een groot internationaal evenement.

In Thialf staan de 500, 1000 en 1500 meter, relay en mixed team relay op het programma. De begin- en eindtijden zijn (onder voorbehoud): vrijdag 7 oktober van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 16.45 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Toeschouwers zijn van harte welkom bij de Dutch Open Shorttrack. Kom je favorieten aanmoedigen en bestel je tickets via schaatsen.nl/tickets

Meer informatie vind je op: schaatsen.nl/dutchopenshorttrack

De partners van de Dutch Open Shorttrack zijn Daikin (hoofsponsor shorttrack KNSB), Holland & Barrett, Nederlandse Loterij, schaatsen.nl, Gouden Plak en Topsport Noord.

De verrichtingen van Shorttrack TeamNL kun je op Instagram volgen via @shorttrackteamnl

Fotocredits: Dennis Kruijswijk