Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Dordrecht krijgt ISU World Cup Shorttrack in olympisch seizoen

Gepubliceerd donderdag 4 maart 2021
Komend najaar is de Optisport Sportboulevard Dordrecht het toneel van een van de olympische kwalificatietoernooien (OKT’s) in het shorttrack. Van 25 – 28 november 2021 vindt daar de World Cup Shorttrack plaats, die de status van OKT heeft. De ISU heeft de toewijzing van het evenement definitief bevestigd aan de KNSB en TIG Sports.

De online kaartverkoop voor deze World Cup start dit weekend nog, tijdens het ISU WK Shorttrack, dat van 5-7 maart in dezelfde Sportboulevard Dordrecht wordt gehouden. De KNSB en eventpartner TIG Sports hopen dat in november wel publiek bij het evenement welkom is. Vanwege de coronapandemie wordt het WK zonder toeschouwers afgewerkt.

“Laten we hopen dat het coronavirus in het nieuwe seizoen onder controle is. Los daarvan zijn wij hartstikke blij dat we deze World Cup mogen organiseren”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “In het olympisch seizoen, waar je als land op de World Cups startbewijzen voor Beijing moet bemachtigen, is zo’n thuisvoordeel welkom.”

De kalender voor het olympische seizoen staat nog niet geheel vast. Zeker is wel dat de Olympische Spelen in Beijing worden gehouden van 4 t/m 20 februari 2022. In het olympisch stadion van Beijing staat voor 21-24 oktober van dit jaar ook een ISU World Cup shorttrack gepland, die net als de wedstrijd in Dordrecht meetelt als olympisch kwalificatietoernooi.

“In Dordrecht is het altijd een feest om te mogen rijden, zeker als de tribunes straks weer vol zitten”, zegt Suzanne Schulting, olympisch kampioene op de 1000 meter. “Op onze weg naar Beijing is dit een mooie tussenstop. Wij zullen er als team alles aan doen om van deze World Cup een succes te maken!”

Marco Stam, wethouder Sport van Dordrecht, is trots dat er wederom een groot shorttracktoernooi naar de Sportboulevard komt. “Dordrecht heeft mede bijgedragen aan de groei van de populariteit van shorttrack in Nederland”, zegt Stam. “Het is een echte publiekssport, dat blijkt uit eerdere uitverkochte evenementen. Door de goede samenwerking tussen TIG Sports, KNSB, ISU en Dordrecht en de grote internationale successen van het Nederlands team, kijken wij uit naar een geslaagd toernooi.”

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?