Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Digitale ALV mogelijk dankzij spoedwet

Gepubliceerd vrijdag 1 mei 2020
Voor sommige verenigingen staat binnenkort de Algemene Ledenvergadering op het programma, of is deze al achter de rug. Een speciale spoedwet maakt het mogelijk in deze omstandigheden een digitale ALV te beleggen waardoor bepaalde besluiten alsnog doorgang kunnen vinden.

Voor een aantal schaats- en inlineskateverenigingen staat de ALV altijd gepland in maart of april. Maar vanwege het coronavirus kunnen verenigingen geen fysieke ALV houden. De statuten van een vereniging kunnen nu al bepalen dat leden tijdens de ALV elektronisch kunnen stemmen. Het was echter nog niet mogelijk de gehele ALV volledig digitaal (dus bijvoorbeeld via videoverbinding) te laten plaatsvinden. De COVID-wet maakt dat nu mogelijk.

Op grond van de COVID-wet kan het bestuur van de vereniging bepalen dat de ALV volledig digitaal gaat plaatsvinden en dat door de leden ook digitaal moet worden gestemd. Het maakt dus niet uit wat de statuten hierover bepalen. Hierbij moet wel aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

De COVID-wet is in werking getreden op 24 april 2020. De bepaling die het houden van een volledige digitale ALV mogelijk maakt, heeft terugwerkende kracht tot en met 16 maart 2020. De wet vervalt op 1 september 2020, maar er bestaat een mogelijkheid om de wet (telkens met twee maanden) te verlengen.

NOC*NSF Stappenplan organiseren digitale ALV

Bekijk het volledige dossier van de COVID-wet op de website van de Rijksoverheid.

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?