Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Derde goud voor Kamminga op Daikin NK Baan/Weg

Gepubliceerd zaterdag 22 augustus 2020

Manon Kamminga sleepte op de Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg haar derde gouden medaille in de wacht door de afvalkoers te winnen. Bij de mannen waren de broers Kay en Rick Schipper succesvol, met goud op respectievelijk afvalkoers en 500 meter. Hieronder een overzicht van dag 2 van deze Daikin NK Baan/Weg.

Afvalkoers
Kay Schipper verzamelde bij deze Daikin NK Baan al drie zilveren medailles, vandaag greep hij zijn eerste gouden plak. De Noord-Hollander won de afvalkoers door in de eindsprint de broers Ronald en Jurrian Haasjes van zich af te houden.

Bij de vrouwen voltooide Manon Kamminga haar hattrick. De Friezin, die vrijdag nationaal kampioen werd op de puntenkoers en de 1000 meter, was vandaag ook de snelste op de afvalkoers. In de slotronde was ze haar naaste concurrente Berber Vonk de baas, Fleur Veen pakte het brons.

Bij de jeugd werd Stijn van de Bunt nationaal kampioen. Het zilver was voor zijn teamgenoot Bret Groot en Ramon Pronk werd derde. Patricia Koot won deze koers bij de meisjes, voor Kimberley de Lang en Janne Berkhout. Bij de kadetten gingen de nationale titels naar Chris Berkhout en Angel Daleman, die hiermee al haar vierde gouden medaille van deze NK won.

500 meter
Op de 500 meter was het Kays broer Rick Schipper die nationaal kampioen werd. Hij pakte zijn tweede gouden medaille op deze NK. Net als vrijdag op de 1000 meter behaalde, werd het een één-tweetje voor de Schippers. Na een spannende finale troefde Rick zijn broer Kay nipt af. Titelverdediger Rémon Kwant moest genoegen nemen met brons.

Bij de vrouwen greep Lianne van Loon haar eerste Nederlandse titel. De Goudse maakte optimaal gebruik van het afstopwerk van (haar trainer) Manon Kamminga. Maya de Jong en Bente Kerkhoff probeerden uit alle macht om Kamminga te passeren, maar slaagden daar niet in. De Jong pakte het brons, achter Kamminga.

Bij de jeugd sleepte Lataesha Narain de Nederlandse titel binnen. Op het laatste rechte stuk wist zij net iets eerder haar skate over de lijn te drukken dan Marieke de Vries en Kimberley de Lang. Bret Groot zegevierde bij de jongens door Timo Lamme en Stijn van de Bunt te verslaan. Bij de kadetten werden Milou de Lange en Chris Berkhout kampioen.

Aflossing

Het laatste nummer op de snelle piste van Heerenveen was de aflossing, die voor het eerst sinds 2014 weer op een NK Baan verreden werd. Bij de mannen, waar de concurrentie fel  was, ging de nationale titel na een spectaculaire strijd nipt naar de Toreadores, het team van Glenn Nijenhuis, Rick Schipper en Christian Haasjes.

Het KNSB Talent Team Noord Friesland won overtuigend bij de vrouwen. De zegevierende ploeg bestond uit Berber Vonk, Fleur Veen en Maya de Jong.

Bij de jeugd wonnen de jongens van KNSB Talent Team Midden: Bret Groot, Stijn van de Bunt en Timo Lamme. Bij de meisjes was het goud voor het RTC Noord West: Lataesha Narain, Senna Westerhuis, Jet Fransen en Janne Berkhout.

Bij de kadetten wonnen de meisjes van het KNSB Talent Team Zuidwest de aflossing. Het team bestond uit Milou de Lange, Amber van der Meijden en Angel Daleman. Bij de jongens ging de zege naar Skate United: Nick Bontrop, Pelle Bolsius en Asif Muhammad.

Uitslagen

De volledige uitslagen én het programma voor de slotdag van deze Daikin NK Baan/Weg vind je op schaatsen.nl. Daar zijn ook uitgebreide wedstrijdverslagen en interviews te vinden.

FOTO NEEKE SMIT

Meer nieuws

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?