Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

De Uithof Den Haag is klaar voor Challenge Cup/NK Kunstrijden

Gepubliceerd maandag 17 februari 2020

Nog drie nachtjes slapen en dan gaat in Den Haag de Challenge Cup 2020 van start, wederom gecombineerd met de NK Kunstrijden. Tijdens dit belangrijkste kunstrij-evenement op Nederlandse bodem, van 20 – 23 februari op ijsbaan De Uithof, kunnen de liefhebbers onze nationale en diverse internationale toppers in actie zien.  

De Challenge Cup is een internationale wedstrijd waarin Nederlandse talenten (vanaf 10 jaar) tot en met de senioren de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun mede-atleten. Voor veel rijders is deze ISU-wedstrijd nog een moment om zich te kwalificeren voor de ISU WK Kunstrijden, van 16 – 22 maart in Montréal, Canada.

Om die reden staan deze week absolute wereldtoppers op het ijs van De Uithof. De Japanner Shoma Uno won zilver bij de Olympische Spelen van 2018. Zijn landgenote Rika Kihira, die geldt als een van de beste rijdsters van Japan, won onlangs goud op Four Continents Championships. Zij kijkt uit naar de wedstrijden in Den Haag.

Dat doet ook het paar Michel Tisba/Daria Danilova, dat Nederland onlangs voor het eerst sinds 24 jaar op een EK vertegenwoordigde.

NK Kunstrijden
De Nederlandse toppers strijden tijdens deze Challenge Cup om de nationale titels. Bij de vrouwen debuteert Lenne van Gorp bij de senioren, zij gaat de strijd aan met regerend kampioene Niki Wories en Kyarha van Tiel. Thomas Kennes kan voor de zesde keer NK-goud winnen.

Spannend wordt de strijd bij de junioren met Lindsay van Zundert, Dani Loonstra, Isabella Smit en Mikai van Ommeren als grootste favorieten. Van Ommeren won vorig jaar in de Challenge Cup brons bij de advanced novice. Bij de Bavarian Open in het Duitse Oberstdorf lieten de junioren onlangs puike prestaties zien.

Ook bij de advanced novice zal het een enerverend nationaal kampioenschap worden met deelnemers als Julia van Dijk (zilver in 2019), Lilia Lupanova (winnares van de afgelopen Challenge Cup bij de basic novice), Emilie Schop (regerend Nederlands kampioene bij de basic novice), Melissa Hopman, Eline Seuren en Jolanda Vos.

Ambitie
De Challenge Cup past goed in de ambitie om het Nederlandse kunstrijden op olympisch niveau te krijgen en de sport onder de aandacht te brengen van een groot Nederlands en internationaal publiek. Daarnaast biedt het evenement een uitstekende kans om ook de (Haagse) schooljeugd kennis te laten maken met het kunstrijden. Dat gebeurde afgelopen week tijdens clinics, waaraan ruim duizend basisschoolleerlingen deelnamen.

De kaartverkoop loopt goed. Er zijn nog nooit zo veel tickets voor de Challenge Cup verkocht als bij deze editie. Wie erbij wil zijn, kan online kaarten kopen. Een dagkaart kost voor donderdag €5,00 en de andere dagen €6,50. De prijs van een passe-partout is €15,00. Kinderen tot 13 jaar mogen gratis naar binnen.

Voor actuele informatie over het evenement kun je terecht op de speciale pagina op schaatsen.nl/challengecup. Je kunt ook de Sportity-app downloaden, het wachtwoord daarvoor is CC2020.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?