Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

De belangrijkste wijzigingen in de BOSA-regeling voor 2020 op een rij

Gepubliceerd vrijdag 7 februari 2020
Voor de investeringen in sportaccommodaties van amateursportverenigingen werd in 2019 door het Ministerie van VWS 87 miljoen euro aan subsidie beschikbaar gesteld. Sportorganisaties kunnen ook in 2020 weer gebruik maken van deze zogenaamde BOSA-regeling, maar de regeling is ten opzichte van 2019 wel op een aantal punten gewijzigd.

Voor investeringen in de sportaccommodatie ontvangt een vereniging nog altijd 20 procent subsidie. Omdat het minimale subsidiebedrag 5.000 euro is, betekent dit dat de investering minimaal 25.000 euro moet bedragen. Bij een duurzame investering, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of LED verlichting, of bij investeringen in de toegankelijkheid van de sportaccommodatie komt er nog 10 procent extra subsidie bovenop.

Aanvragen van subsidie

Wanneer een vereniging een subsidie boven de 25.000 euro aanvraagt, krijgt de club nu 80 procent van het toegekende bedrag als voorschot. De resterende 20 procent wordt uitgekeerd na afronding van het project. Vorig jaar kreeg een club het toegekende bedrag nog in één keer in zijn geheel uitbetaald. Na een subsidieaanvraag heeft een club uiterlijk 9 maanden de tijd om te starten met de activiteiten. Subsidie terugvragen kan tot maximaal 12 maanden nadat de activiteiten zijn afgerond en betaald; je kunt in 2020 dus nog subsidie terugvragen voor activiteiten uit 2019.

In vergelijking met vorig jaar is de verantwoording voor sportorganisaties wat vergemakkelijkt. In 2020 hoeven sportclubs namelijk geen betaalbewijs meer te leveren bij facturen tot en met 1.000 euro, waar deze grens in 2019 nog bij 500 euro lag. Wel moeten vanaf dit jaar zowel de sportorganisatie als de leverancier de offertes ondertekenen.

De subsidieregeling kan overigens ruimer geïnterpreteerd worden dan alleen investeringen in bijvoorbeeld banen, pistes en kleedkamers. Naast de bouw, verbouw en renovatie van sportaccommodaties, komen immers ook veel investeringen in onderhoud en materiaal in aanmerking, zoals schoonmaakkosten, de aanschaf van schaatsen, kleding en zaken als diploma’s en medailles. Voor de kosten van gas, water en licht kunnen verenigingen geen subsidie aanvragen.

87 miljoen euro beschikbaar

Voor de gehele regeling is in 2020 wederom een budget van 87 euro miljoen beschikbaar. Bij het openstellen van de subsidie aan het begin van het jaar, wordt het beschikbare bedrag verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Is er niet meer voldoende geld beschikbaar om jouw aanvraag te honoreren, dan kun je het jaar erna gewoon weer in aanmerking komen. Meerdere aanvragen in één kalenderjaar zijn toegestaan, tot een maximaal totaal van 2,5 miljoen euro.

Bekijk meer informatie over de BOSA-regeling. Een overzicht van de activiteiten waarvoor wel en geen subsidie wordt verleend, vind je op deze pagina.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?