Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Daikin NK Inlineskaten op de baan in Heerde met publiek

Gepubliceerd vrijdag 27 augustus 2021
Op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus wordt er op de Bertus Dokter Piste aan de Kommerseweg in Heerde gestreden om de nationale skeelertitels op de baan. In samenwerking met de KNSB organiseert Skeelerclub Oost Veluwe dit Daikin NK Inlineskaten, dat eerst gepland stond voor begin juni, maar door de coronamaatregelen is verplaatst.

Op het NK strijden de dames in vier verschillende categorieën om de medailles en bij de senioren ook om de rood-wit-blauw trui. De categorieën zijn de Kadetten, Junioren B en Junioren A/Senioren. De laatste categorieën rijden samen in één wedstrijd, maar de Junioren A worden ook apart geklasseerd. Vrijdag rond 14.30 uur valt het eerste startschot voor de 500 meter die verreden wordt in series, gevolgd door de finales. Rond de klok van 17.30 uur gaan de afvalkoersen van start voor de verschillende categorieën. Op zaterdag starten de wedstrijden om 10.00 uur met de 200 meter sprint, later op de ochtend gevolgd door de wedstrijden op de 1.000 meter. Het evenement wordt afgesloten met de puntenkoersen voor de Kadetten en Junioren B, en voor de Junioren A/Senioren met een puntenafvalkoers.

Aan de start staan vele nationale toppers zoals Rick Schipper en Ruurd Dijkstra. Ook is een groot aantal leden van Skeelerclub Oost Veluwe van de partij, zoals Crispijn Ariëns en Glenn Nijenhuis. Zij zijn beiden kanshebber op hun afstanden: Ariëns op de lange afstanden, terwijl Nijenhuis als echte sprinter graag een titel wil toevoegen aan zijn eerste titel die hij begin deze maand wist te behalen op het wegparcours in Rotterdam. Glenn zal dan wel moeten afrekenen met de supersnelle Rémon Kwant, ook een lid van de organiserende club. De kersverse kampioen op de marathon, Elisa Dul uit Oene, gaat haar best doen om meer titels binnen te halen.

Bij de wedstrijden is het mogelijk voor publiek om de wedstrijden te bezoeken, bij de entree wordt gecontroleerd. Mensen met een geldig vaccinatiebewijs of herstelbewijs of een negatieve coronatest via Testen voor Toegang hebben gratis toegang. Ook wordt gevraagd om de persoonlijke gegevens op te geven. Dit alles gaat volgens de regels van het RIVM in samenwerking met NOC*NSF.

Heerde opnieuw gastheer NK
Het is de vijfde keer dat Heerde gastheer is van het NK op de baan. Al in 2007 werd er gestreden om de Nederlandse titels met Michel Mulder, Ingmar Berga en Sjoerd Huisman als overwinnaars bij de mannen. Elma de Vries en Bianca Roosenboom sleepten de titels bij de vrouwen in de wacht. Sinds dat NK van 2007 keert men regelmatig terug naar Heerde voor de nationale kampioenschappen. De baan is bij veel rijders bekend van de jaarlijkse Europa Cup-wedstrijden en in 2018 werd zelfs het WK op de Bertus Dokterpiste gehouden. Het parcours kent voor de rijders weinig geheimen meer, al is er dit jaar wel wat veranderd. De coatinglaag die er de afgelopen jaren lag is verwijderd. Het NK wordt dit jaar afgewerkt op een vers geasfalteerde piste. 

Wie wonnen vorig jaar op het NK?
200 meter baan: Moniek Klijnstra en Rémon Kwant
500 meter baan: Lianne van Loon en Rick Schipper
1000 meter baan: Manon Kamminga en Rick Schipper
Afvalkoers baan: Manon Kamminga en Rick Schipper
Puntenkoers baan: Manon Kamminga en Christian Haasjes

Meer nieuws

KNSB start samen met MBO Rijnland in Leiden nieuwe opleiding voor Instructeur-2

''Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?''

Sinterklaas en Pieten op het ijs!

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?