Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Daikin NK Afstanden: 1 positieve uitslag op 150 coronatests

Gepubliceerd donderdag 29 oktober 2020
Aan de vooravond van de Daikin NK Afstanden zijn alle deelnemende schaatsers, hun coaches en overige teambegeleiders op corona getest. Van de bijna 150 afgenomen tests was de uitslag in één geval positief.

Voor de organisatie van deze Daikin NK Afstanden (30 oktober t/m 1 november) hanteren de KNSB en eventpartner House of Sports strenge protocollen. Eén onderdeel daarvan zijn de verplichte tests die maandag en dinsdag zijn afgenomen. De uitslagen kwamen in etappes binnen, de laatste resultaten werden vanochtend bekend.

Michelle de Jong is de enige NK-deelneemster die positief blijkt te zijn getest. Voor de rijdster van team Reggeborgh gaat hiermee een streep door het toernooi, zo werd gisteren reeds bekend.

Er verschijnen bij deze Daikin NK Afstanden ruim tachtig langebaanschaatsers aan de start. Zij strijden om de nationale titels op alle individuele afstanden: 500 meter (twee ritten per rijder, de snelste telt), 1000 meter, 1500 meter, 3000/5000 meter en 5000/10.000 meter. Het programma en deelnemerslijsten vind je op de speciale NK-pagina van schaatsen.nl.

Alle deelnemers ondergaan vandaag of morgen, afhankelijk van de dag waarop zij voor het eerst in actie komen, nog een coronatest. De wedstrijden in Thialf worden afgewerkt zonder publiek, maar komen wel uitgebreid en grotendeels live op televisie bij NPO1. De beelden zijn sowieso live te volgen via NOS.nl en Schaatsen.nl.

Meer nieuws

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

KNSB geeft vader Sjoukje Dijkstra postuum zijn NK-titel terug

Vacature: Competitieleider Marathonschaatsen en Inlineskaten bij de KNSB

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?