Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Dag 1: Daikin NK Inlineskaten Baan

Gepubliceerd vrijdag 21 augustus 2020

Manon Kamminga was de grote dame op de eerste dag van de Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg, die vandaag begonnen op de overdekte piste van Heerenveen. De rijdende trainster werd zowel op de 1000 meter als de puntenafvalkoers nationaal kampioene. Angel Daleman won drie maal goud bij de kadetten. Hieronder een overzicht van dag 1.

Puntenafvalkoers
Op het slotnummer van de openingsdag zorgde Christian Haasjes voor een verrassing door de puntenafvalkoers te winnen. De 19-jarige rijder uit Staphorst, een van vier deelnemende broers, is nog junior en was in deze gemengde wedstrijd ook alle senioren te snel af. In een spannende race won Haasjes het goud en was het brons voor zijn broer Ronald Haasjes. Kay Schipper finishte als tweede.

Bij de vrouwen was Manon Kamminga ongenaakbaar. Zij sprintte ogenschijnlijk eenvoudig 21 punten bij elkaar, ruimschoots voldoende punten voor het goud. Bente Kerkhoff pakte op de valreep het zilver, de derde plek was voor Fleur Veen.
De puntenkoers bij de jeugd werd een prooi voor Patricia Koot en Stijn van de Bunt. Bij de kadetten was de nationale titel voor Angel Daleman, die daarmee haar derde goud van de dag pakte. Chris Berkhout werd nationaal kampioen bij de jongens.

1000 meter
Manon Kamminga en Rick Schipper werden nationaal kampioen op de 1000 meter. Schipper prolongeerde zijn titel, Kamminga deed voor het eerst in jaren weer mee op het NK Baan. Zij maakte haar favorietenrol meteen waar en was op de streep Lianne van Loon (2) en Berber Vonk te snel af. Bij de mannen was achter Schipper het zilver voor broer Kay Schipper en het brons voor Remon Kwant.

Bij de jeugd was Bret Groot de beste. In de laatste bocht passeerde hij Stijn van de Bunt, die lange tijd aan de leiding ging. Van de Bunt werd tweede, het brons ging naar Tom Mulder. Bij de meisjes ging de overwinning naar Janne Berkhout. Zij hield Patricia Koot en Kimberley de Lang achter zich. De wedstrijden bij de kadetten werden gewonnen door Angel Daleman en Asif Muhammad.

200 meter
In Heerenveen veroverden Moniek Klijnstra en Rémon Kwant de nationale titel op de 200 meter duo-tijdrit. Bij deze Daikin NK Inlineskaten Baan waren zij veruit de snelsten. Klijnstra kreeg op dit onderdeel ook vorig jaar rood-wit-blauwe trui om haar schouders. Kwant pakte zijn eerste titel op deze afstand.

In de finale noteerde Kwant als enige een tijd onder de 18 seconden. Met 17.895 hield hij Jelmar Hempenius en Tom Mars achter zich. Bij de vrouwen noteerde Klijnstra een tijd van 19.411. Fleur Huls (nog junior) en Lianne van Loon werden tweede en derde.

Bij de jeugd ging de titel, net als vorig jaar, naar Lataesha Narain. Zij hield Kimberley de Lang en Marieke de Vries achter zich. Bij de jongens won Timo Lamme voor Bret Groot en Udo van der Wier. Bij de kadetten waren Angel Daleman en Asif Muhammad de snelsten.

Uitslagen en livestream
De volledige uitslagen én het programma voor de rest van deze Daikin NK Baan/Weg vind je op schaatsen.nl. Daar vind je ook uitgebreide wedstrijdverslagen en interviews en is morgen (22 augustus) weer een livestream van de wedstrijden in Heerenveen beschikbaar.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?