CUBE levert fietsen voor TeamNL Shorttrack

Woensdag 01 mei 2024

CUBE is vanaf 1 mei de nieuwe fietspartner van TeamNL Shorttrack. De Nederlandse shorttrackers zullen vanaf deze datum hun trainingen op een CUBE-fiets afwerken. De KNSB gaat met het Duitse fietsmerk een partnerovereenkomst aan voor drie jaar.

DSC09184

Foto: Shapevisions

Voor shorttrackers is fietsen hun tweede trainingssport. De vrouwen en mannen van TeamNL Shorttrack brengen misschien nog wel meer tijd op hun fiets door dan dat ze op het ijs staan. Met name in de voorbereiding en op trainingskampen tijdens het seizoen werken de sporters intensieve fietstrainingen af. Bovendien gebruiken de shorttrackers hun fiets (op rollers) voor de warming-up en cooling down bij wedstrijden.

Net als aan de schaatsen, worden ook aan de fietsen de hoogste kwaliteitseisen gesteld. Daar voldoet CUBE ontegenzeggelijk aan. De fietsen worden aan de shorttrackers geleverd door CUBE-distributeur Oneway Bike in Rotterdam, in samenwerking met CUBE Store Friesland in Oudehaske, één van de negen CUBE Stores in Nederland. Alle sporters worden eveneens voorzien van helmen, schoenen en handschoenen.

Rutger Schellevis, verantwoordelijk voor marketing & communicatie bij Oneway Bike: “We zijn er trots op dat we het topsportprogramma van TeamNL Shorttrack op weg naar de Olympische Spelen van Milaan mogen ondersteunen met onze fietsen, de CUBE Agree C:62 Pro. Naast een steentje bijdragen aan nieuwe successen van de Nederlandse shorttrackers, is het ons doel om de merkwaarde van CUBE te verhogen, landelijk maar zeker ook in de regio Heerenveen/Friesland. Tevens doen wij er een schepje bovenop en zijn de fietsen voorzien van custom made carbon wielen van Ere Research.”

Jeroen Kraaij, commercieel directeur van de KNSB, is ook blij met de nieuwe samenwerking: “Kwalitatief hoogwaardige fietsen zijn cruciaal voor de topsporters van TeamNL Shorttrack. Het is geweldig dat CUBE nu ook alle sporters van onze nationale selectie voorziet van fietsen en bijbehorende materialen. De fietsen zullen worden voorzien van het TeamNL Shorttrack logo. Extra mooi is dat ook alle schaatsers van de KNSB Talent Teams een aantrekkelijk aanbod van CUBE krijgen om fietsen aan te schaffen.”

Alle fietsen van CUBE worden in-house uitvoerig getest voordat ze op de markt komen. Ook daarna zit de R&D afdeling niet stil en wordt er continue gekeken naar verbeteringen. De racefietsen van het merk zijn ontwikkeld samen met professionele atleten, zoals de renners van UCI WorldTeam Intermarché-Wanty. Feedback van de renners wordt direct gebruikt en is bepalend voor de ontwikkeling van alle fietsen voor consumenten. Op deze manier wordt de hoge kwaliteit gewaarborgd en zijn ze voorzien van de nieuwste technologieën. Zo voldoet ook de CUBE Agree C:62 Pro, de fiets waarop de shorttrackers zullen trainen, aan de hoogste eisen.

Het officiële uitreikmoment van de fietsen aan alle sporters zal op dinsdag 14 mei vanaf 17.00 uur (inloop 16.30 uur) plaatsvinden in CUBE Store Friesland te Oudehaske. Dit feestelijke moment is voor iedereen toegankelijk, waarbij er ook de mogelijkheid is om de sporters persoonlijk te ontmoeten.