Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Corona FieldLab evenement voor jeugd inlineskaten in Heerenveen

Gepubliceerd donderdag 1 april 2021
Na toestemming van het Ministerie van VWS gaan NOC*NSF en de KNSB op zaterdag 17 april een inlineskate evenement voor de jeugd organiseren als pilot voor toegang met coronatestbewijzen. De locatie is het overdekte inlineskatecentrum van Heerenveen. Onder de naam Fieldlabs zet de overheid bij een reeks proefevenementen testen in om te kijken of sociale en sportactiviteiten in deze coronaperiode op een veilige en verantwoorde manier eerder mogelijk zijn.

Aan het inlineskate evenement nemen in totaal 96 kadetten en Junioren B deel. Er wordt een korte en een lange afstand gereden, op elke afstand met 24 dames en 24 heren. De pilot wordt volgens strikte coronaregels georganiseerd. De wedstrijdorganisatie is in handen van IJs- en Skeelerclub Lindenoord uit Wolvega. Het evenement is zonder publiek.

CoronaCheck app en scanner
Het testen voor het pilotevenement wordt in opdracht van het ministerie uitgevoerd door Stichting Open Nederland. Het werkt zo: de wedstrijdorganisatie download een CoronaCheck Scanner op testenvoortoegang.nl. De inlineskater doet vooraf een corona PCR-test. De uitslag volgt via mail. Als de coronatest negatief is, maakt de sporter met de CoronaCheck app een testbewijs in de vorm van een QR-code. Door deze bij de ingang van het evenement te scannen bij de CoronaCheck Scanner krijgt de sporter toegang voor deelname aan het evenement. Ook de trainers, coaches, begeleiders en juryleden doorlopen deze procedure.

Meer nieuws

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

Sake Santema (94) overleden, Lid van Verdienste van de KNSB

Schaatstassen, trainersopleidingen en schoonrijclinics dankzij het Sportakkoord

TeamNL langebaanschaatsen voor WK Afstanden

Aanpassingen in selectie ISU Cup Finale Junioren shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?