Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Coaches van vijf clubs doen kennis op en delen ervaringen bij gezamenlijke seizoenstart

Gepubliceerd donderdag 4 november 2021
Om de start van het nieuwe schaatsseizoen af te trappen, organiseerden drie verenigingen in de regio’s Zuid-Holland en Noord-Brabant op zaterdag 2 oktober een trainersdag op de kunstijsbaan in Breda. De coaches konden een van de twee erkende KNSB workshops volgen en tegelijkertijd informatie uitwisselen met hun collega’s van de andere clubs. Richard Zuiderent van IJssportvereniging Alblasserwaard kijkt tevreden terug.

Zo’n 45 trainers van in totaal vijf verschillende verenigingen verzamelden zich op 2 oktober in Breda voor de speciale trainersdag. Zij hadden zich ingeschreven voor de workshop Fundamentals of de workshop Elementaire Schaatstechniek. “Deze dag was een manier om enerzijds de trainers te helpen in hun ontwikkeling, en anderzijds het nieuwe schaatsseizoen met elkaar af te trappen en onderling kennis uit te wisselen. Ik ben heel blij hoe het is verlopen”, blikt Richard Zuiderent van IJA terug.

Intensiever contact met clubs

De samenwerking tussen IJA, de IJsvrienden en Schaatsvereniging De Striene West-Brabant kwam tot stand met medewerking van Breda Actief en MOOIWERK, een organisatie die actief is op het gebied van vrijwilligerswerk in Breda. Nadat eerder al gezamenlijk de opleiding Schaatsleider niveau 2 was georganiseerd, kwam nu het idee op tafel om samen een speciale dag voor alle trainers op te zetten. Zuiderent: “Mede vanwege de coronapandemie is het contact met de clubs uit de regio intensiever geworden. We werken meer samen en daarom leek het ons leuk deze dag ook gezamenlijk te organiseren. Bovendien heeft dat als voordeel dat je de kosten kunt delen, waardoor je de deelnemers een net iets uitgebreider programma kunt bieden. Zo was er naast de twee workshops ruimte voor een lunch en een borrel na afloop. Met dank aan een subsidie vanuit het Sportakkoord én het delen van de kosten konden we dit vanuit de vereniging aanbieden aan onze trainers.”

Voor herhaling vatbaar

Met 45 deelnemers was het maximumaantal inschrijvingen voor de trainersdag bereikt. Volgens Zuiderent, zelf trainer bij IJA, hebben de coaches de dag zeer positief ervaren. “Op zo’n dag kom je snel in contact met elkaar. Dat kregen we ook terug van de deelnemers. Ze vonden het leuk ideeën en ervaringen uit te wisselen en het seizoen te starten met een speciale gelegenheid. Deze trainersdag is daarom zeker voor herhaling vatbaar. Het heeft ons als organisatoren relatief weinig tijd gekost, terwijl het wel veel oplevert.”

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?